2014. 03. 27. 10:23

Orbán szerint nincs miről vitázni

Elnöki székből nyilván nem a legjobb vitába szállni, de azért illene. A miniszterelnök a baloldallal kapcsolatban azt mondta, vita helyett csak sárdobálás lenne. Arról viszont nem szólt, hogy a Jobbik elnökével, Vona Gáborral hajlandó-e vitázni.

Orbán Viktor az M1 Az este című szerdai műsorában hosszasan méltatta kormánya teljesítményét, majd az elnökjelölti vitával kapcsolatban azt mondta, szerinte az elmúlt négy évben minden vitát lefolytattak a ország nyilvánossága előtt. Ráadásul szerinte az emberek láthatták, milyen az élet, ha a szocialisták kormányoznak, és milyen, ha a Fidesz-KDNP van kormányon, vagyis minden információ a választók rendelkezésére áll – tette hozzá.

"Úgy látom (...), hogy valójában nem is vitázni akarnak velem, hanem támadni akarnak engem, leginkább ócsárolni. Ehhez én nem kellek, ezt nélkülem is megtehetik" – mondta. Arról valamiért nem esett szó, hogy az elnökjelölti vita valódi kezdeményezőjével, Vona Gáborral sem akar-e vitázni.

Lapunknak február közepén Selmeczi Gabriella fideszes szóvivő úgy nyilatkozott a kérdésről, „Orbán Viktort nem kell félteni, a kihívások elől nem szokott megfutamodni”. Később Vona Gábor jelentette ki, hogy biztos abban, miszerint április 4-én vitázni fog a miniszterelnökkel. Ezeket az információkat összevetve, hozzátéve Orbán Viktor szerdai nyilatkozatát elképzelhető, hogy a baloldali összefogás –ami eleinte szintén nem akart tévévitát- egyszerűen kimarad az eseményből. Azt azonban, hogy Orbán Viktor –szóvivője szavával élve- végül mégis megfutamodik, vagy kiáll a kamerák elé, lehet, hogy csak április 4-én tudjuk meg.

alfahir.hu