2014. 03. 06. 08:55

Orbitális lehúzással járatják le Magyarországot

Szülinapos lányok hívatják meg magukat a turistákkal, majd irtózatos pénzeket fizettetnek ki velük.

A Csalók külföldön című holland tv-műsor készítői Budapesten jártak, ahol pár olyan lányt lepleztek le, akiknek valahogy mindig szülinapjuk van - írja az Origo.

A holland narráció szerint a lányok leszólítják a Váci utcában sétáló, turistának kinéző férfiakat, majd megkérik őket, hogy hívják meg őket egy italra. Az itt megnézhető videón egy holland pár megy be egy étterembe egy lánnyal.

Az állítólagos szülinapos felsorolja nekik, melyek a kedvenc italai, és rendel is belőlük mindhármuknak. A piálás jó hangulatban telik, a hollandok még azt is megtanulják, hogy “egészségedre”. A lány rendel még egy körrel, aztán jön a 67 ezer forintos számla.

 A holland fickó természetesen felháborodik az irreális összegen, de a lány és a pincérnő erősködik, hogy a számlát rendezni kell, hiszen az itallapon is ott van, hogy ennyibe kerül a fogyasztás.

A holland hívatná az étterem főnökét, aki természetesen éppen nincs az étteremben. A férfinál nincs ennyi készpénz, de az étteremben van bankautomata. Nem akar többet fizetni 40 ezernél, de mivel megfenyegetik, hogy hívják a rendőrséget, 60 ezret fizet.

A kijáratnál még a biztonsági őr is utána szól: “Mi a probléma?  

Ugynacsak egy V.kerületi étteremben pattant ki tavaly a botrány, az interneten keringett egy éttermi számla, amely szerint egy külföldi vendég hetvenháromezer forintot fizetett pár pohár alkoholos és sima italért a budapesti Frizzante kft. éttermében.

A pestiek tökéletesen tudják, a Frizzante kft.-hez hasonló helyek tucatjai üzemelnek a belvárosban. Éttermek és éjszakai klubok egyaránt.

Az ügyben nem nagyon történik semmilyen előrelépés, ahogy Rogán Antal, az V.kerület fideszes polgármestere, úgy a rendőrség sem lép az ügyben.

origo.hu - Bors - alfahir.hu