Pénzbüntetésre ítélték a vak komondor gazdáját

Balogh Józsefet, Fülöpháza exfideszes, most független polgármesterét súlyos testi sértés bűntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Kecskeméti Járásbíróság szerdán kihirdetett ítéletében. A döntéssel egyértelmű lett: Balogh polgármester maradhat.

[fb_pages_codes:crime]
Mátyásné Polereczki Éva bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, a súlyos testi sértés bebizonyosodott.  További enyhítő körülmény volt, hogy Balogh életvitele eddig kifogástalan volt, tettét indulati állapotban követte el, raadásul "átlagon felüli jó munkát végez", a vádlott beismerte a tetté, kiskorú gyerekről gondoskodik, valamint a sértett megbocsátott.  Súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott ittas volt, és hogy a családon belüli erőszak elszaporodott országos és helyi szinten is.
 
Balogh József 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést, csonttöréseket szenvedett.     
 
A politikus abban az időben a Fidesz parlamenti képviselője volt.     
 
A politikusnak csak abban az esetben kellene börtönbe mennie, ha nem fizetné ki 420 ezer forintnyi pénzbüntetést, valamint a 256 ezer forintos bűnügyi költséget.
Forrás
MTI nyomán