2014. 11. 24. 19:43

Piaci árfolyamon? Soha!

Vannak civilek, akik nem hajlandóak belenyugodni a devizahitelek piaci árfolyamon történő, kizárólag a bankoknak kedvező forintosításába. Szavuknak tüntetés formájában is hangot kívánnak adni. A demonstrációt a Fecebookon szervezik:

„24-én hétfőn reggel 10 órakor kezdünk a Kossuth téren, a Parlament előtt. Nem tudjuk előre, hogy mikor lesz a szavazás, akár hétfőn is lehet, ezért kell előbb kezdeni a tervezettnél. Időnként egy-egy meghívott vendég fog felszólalni. A demonstráció addig biztosan tart, amíg a képviselők nem szavaznak. Mi /a szervezők/ éjjel is ott leszünk.

Következő nap, 25-én a gyalogosok folytatják 9 órától a parlament előtti tüntetést. Reggel 8 órától kezdjük a figyelmeztető félpályás autós útlezárást. Akik autóval jönnek, velük találkozó pontot egyeztetünk és 8 órára elfoglaljuk helyünket. Ennek várható helyszíne a József Attila utcán lesz, a József Nádor tér előtti szakaszon, vagy annak közvetlen közelében. Azért itt, mert itt van a Nemzetgazdasági Minisztérium és a bankszövetség is. Érezzék a törődést!

A figyelmeztető demonstrációt itt is, ott is a szavazás eredményéig tartjuk fenn.

Az ez utáni program a szavazás eredményétől erősen függ. Amennyiben megszavazza a Parlament ezt a törvényt, a polgári engedetlenség felé nyitva az út annak, aki úgy gondolja.

Holnap elküldjük írásos követelésünket a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, a Parlament elnökének, a nemzetgazdasági miniszternek és a parlamenti pártok frakció vezetőinek is.

Ezt a tervezetet a rendőrség tudomásul vette, tehát mehet!

Amint azt nyilván tudjátok, a kormány benyújtotta a parlamentnek elfogadásra, a piaci árfolyamon történő forintosításról szóló törvény tervezetét. Ne legyen kétségetek afelől, hogy a fidesz-kdnp kétharmad elfogadja-e azt és törvényerőre emeli előreláthatólag november 25-én.

Ez részünkről teljes mértékben Elfogadhatatlan!

A szokásos eljárás egyszerű: felröppentik a hírt a az előbb említett forintosításról. Ha a tiltakozás gyenge, vagy szórványos, gond nélkül át is megy a törvényhozáson.

Amennyiben ezt a törvényt elfogadja az országgyűlés, nincs visszaút! Piaci árfolyamon kezdheti mindenki elölről a kölcsöne törlesztését.

Elnézést kérek mindenkitől, de a szorosan nem az eseményhez illő hozzászólásokat törlöm. A lényeges közlendők így elvesznek, hátra kerülnek.

A kifosztásunknak nem lesz vége, ha hagyjuk!”

alfahir.hu