2014. 07. 31. 13:33

"Polgármestert a városnak, és ne várost a polgármesternek" (Videóval)

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője, országgyűlési képviselője lesz a Jobbik polgármesterjelöltje Egerben - jelentette be a Jobbik elnöke csütörtökön.

Vona Gábor a hevesi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a korábban a baloldal fellegvárának számító Heves a 2014-es választások óta a Jobbik legerősebb megyéje, itt nem csak második helyeket szeretnének szerezni.

"Április 6-a óta ideje mindenkinek tudomásul vennie, hogy a Jobbik olyan politikai párt Magyarországon, amellyel hosszú távon számolni kell, a Jobbik hosszú távon része lesz a magyarországi közéletnek, előbb vagy utóbb pedig kormánypárt" - fogalmazott Vona Gábor.

Az egri születésű Mirkóczki Ádám lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, ha bizalmat kap októberben a választóktól - jelezte az elnök.Mirkóczki Ádám azt mondta, most a Jobbik a jelenlegi városvezetés egyetlen kihívója, ez a két alternatíva van az egri emberek előtt.

"Polgármestert a városnak, és ne várost a polgármesternek" - mondta mottójaként. Kifejtette, szeretnének leszámolni az uram-bátyám viszonnyal, azzal, hogy nem a szakmai rátermettség, hanem a Fidesz-KDNP-hez való közelség dönti el, hogy ki milyen pozíciót kap.

Nem mi számítunk az elsődleges esélyesnek, de jó esélyekkel vágunk neki az önkormányzati választásoknak - értékelt.A Jobbik a Heves megyei önkormányzat listavezetőjeként Dudás Róbert jelenlegi megyei képviselőt, a párt megyei elnökét, a Jobbik fejlesztéspolitikai szakterületének felelősét állítja.

Vona Gábor elmondta: úgy érzik, hogy Hevesben megyei és települési szinten is "megállt kicsit az idő", személyekben, programokban is szükség lenne a frissítésre.

Dudás Róbert közölte: Heves most egy leszakadó régió leszakadó megyéje, pedig sokkal többre hivatott, és rengeteg kiaknázatlan lehetősége van a mutatók javítására akár a borászatban, a turizmusban, a gyógyturizmusban, vagy a mezőgazdaságban.

Kidolgozott programjuk van a megye fejlesztésére, ennek fontos része az 1300 kilométeres úthálózat javítása - mondta a jelölt, hozzátéve: a Jobbik szakítani akar az elmúlt 24 év gyakorlatával, amikor pártpolitikai célok határozták meg, hogy mely fejlesztések, mely településeken valósulnak meg.

MTI - alfahir.hu