Pörzse: nem rokonom Häkkinen és Steiner

Nem győzték meg Pörzse Sándort arról, hogy Mika Häkkinennel és Steiner Pállal közös őstől valók.

Állítsák meg a történelemhamisítást! - erre kérte azonnali kérdésében az Országgyűlésben a kormányt Pörzse Sándor. A jobbikos politikus egy 150 millió forint közpénzből megtámogatott Magyarországon megrendezett finnugor konferenciát emlegetett fel: humángetekiailag bizonyított tény, hogy nem vagyunk finnugorok - mondta.

A nemzeti párt képviselője hangsúlyozta: tudja, hogy a válaszadó, L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is ezt vallja, csak azt mondja, hogy a finnugor nyelvcsaládhoz tartozunk - legalábbis a Barikádnak ezt nyilatkozta. Pörzse arra kérte a kabinetet, hogy ne folytassák a Habsburg megrendelésre összetákolt történelemhamisítást. „Ez azért történt,  hogy megtörjék a magyarság identitását, hiszen az a nép, amelynek nincsen történelme, vagy ilyen történelme van, az nem tud a nagyjaiból építkezni. Eljött az ideje annak, hogy ha a kormány magát igazán nemzetinek vallja, egy nehéz feladat élére álljon, és megállítsa ezt a történelemhamisítást, ez ugyanis újabb hazugságokat szül, ami igen veszélyes. Jómagam sajnálok közpénzből 150 millió forintot egy finnugor kongresszusra egész egyszerűen azért, mert nem vagyunk finnugorok” - emelte ki a politikus.

L. Simon: tudjuk, hogy nem vagyunk finnugorok

Simon László azzal védekezett, hogy a világkongresszus megrendezését nemzetközi egyezmények rögzítik, olyan országok írták alá, melyekkel az ország gazdaságilag jó kapcsolatokat ápol. A konferenciával Magyarország csak profitálhat kulturálisan és gazdaságilag. A kulturális államtitkár szerint nem érdemes azon vitatkozni, hogy népünk genetikailag finnugor vagy sem, hiszen tudjuk, hogy nem az. Hozzátéve: egyébként a kormány részéről a Magyar Tudományos Akadémiának az állásfoglalását veszik alapul.

Fidesz-DK összeborulás

Pörzse Sándor hangsúlyozta: az államtitkárral ellentétben ezt a kérdést halálosan komolyan veszi. Mint L. Simonnak címezve mondta, nyilván olvasta, hogy Komoróczy (Komoróczy Géza történészprofesszor – a szerk.) most már odáig ment, hogy Árpád apánk zsidó származású volt. Bizony nehéz elképzelni Mika Häkkinent Steiner Pált és jómagamat unokatestvéreknek - közölte. A kijelentésre a fideszesek együtt hőbörögtek a DK-sokkal.

L. Simon zsidózást vizionál

L. Simon szerint az egész kérdéskör álvita, mondván "mindegy, hogy lószagú vagy halszagú az a rokonság". Szerinte ugyanis vélt rokonságokat is érdemes beemelni a gazdasági-politikai térbe, ami számunkra hasznot hoz. Bár Pörzse csak Komoróczyt idézte, szerinte az egész felszólalás csak arról szólt, hogy a zsidó kérdésre tudja a képviselő kivezetni. Úgy vélte – miután elismerte, hogy a jobbikos politikusnak igaza van - nem történelmi hitvitáról kellene az országgyűlésben beszélni.

barikad.hu