Putyin: a barbár terrorizmus kihívást intéz a civilizációhoz

A Párizsban történt terrortámadások megkövetelik az egész nemzetközi közösség valódi összefogását a szélsőségesség elleni hatékony küzdelemben - jelentette ki szombaton Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Szavait a Kreml sajtószolgálata ismertette. A tájékoztatás szerint Putyin francia kollégájához, Francois Hollande-hoz intézett részvéttáviratában együttérzéséről biztosította a francia népet, miután békés állampolgárok haltak meg nagy számban a példátlan terrormerényletek sorozatában Párizsban.

Az üzenetben az orosz elnök kiemelte, hogy

"a tragédia újabb bizonyíték a terrorizmus barbár lényegére, amely kihívást intéz a civilizációhoz. Nyilvánvaló, hogy a gonosz elleni hatékony küzdelem megköveteli az egész nemzetközi közösség együttes erőfeszítéseit".

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton táviratban biztosította együttérzéséről Manuel Valls francia kormányfőt. Azt írta,

"a terrorista bűncselekményekre nincs magyarázat. A párizsi tragédia megköveteli mindenki összefogását a szélsőségességgel való harcban, kemény és határozott választ kell adni a terroristák támadásaira".

Forrás
MTI
Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.