2014. 08. 06. 17:46

Putyin bosszút áll a szankciók miatt

Vladimir Putyin utasította az Oroszországi Föderáció kormányát, hogy állítsák össze azon termékek listáját, melyek érintettek a döntésben.

Oroszország elnöke, Vladimir Putyin aláírta az utasítást azon "különleges gazdasági intézkedésekről, melyek biztosítják az Oroszországi Föderáció védelmét", erről a Kreml sajtószolgálata adott ki közleményt. 

Az aláírt dokumentum utasítja a kormány szerveket, hogy egy éven belül a hatályba lépéstől, megvalósuljon a külgazdasági partneri kapcsolatok teljes betiltása vagy korlátozása azon országokkal, akik gazdasági szankciókat vezettek be orosz jogi és magánszemélyekkel szemben, illetve azon országokkal is, akik csatlakoztak ezekhez a döntésekhez.

Az orosz államfő első lépésként arra utasította kormányát, hogy állítsa össze azon mezőgazdasági termékek, nyersanyagok és élelmiszerek listáját, amiket érint az új korlátozási döntés, illetve jegyzéket kell felállítaniuk azokról a konkrét tevékenységekről, melyek szükségesek ahhoz, hogy realizálják az újonnan született döntést. Putyin országa érdekeinek védelmében, a piacgazdasági egyensúly megtartásáért és az árak jelentős növekedésének elkerülése érdekében felszólította a kormányt, hogy hozzanak olyan intézkedéseket, melyek mindezeket garantálják. 
Az elnöki utasítás az aláírás napján lépett életbe, és ahogy a dokumentumban is olvasható, ezek az intézkedések az Oroszországi Föderáció nemzeti érdekeit szolgálják.

ITAR-TASS - alfahir.hu