Razziáztak a Nemzeti Arcvonal tagjainál

Több helyen tartott házkutatást a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden, az intézkedés kapcsolatban áll a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezettel.

Ugyan a különböző jellegű szemlék és szakértői vizsgálatok még folyamatban vannak, a rendőrség honlapján olvasható információk szerint különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagokat foglaltak le.

Az majd később derül ki, hogy ezekből mennyi volt az airsoft, a hatástalanított, és az éles fegyver.

A házkutatások Bőny; Budakalász; Budapest; Jászberény; Mosonmagyaróvár; Rád, Sajókeresztúr és Vác területén zajlottak le, az egyenruhások hajnali 5 óra 53 perc és 9 óra 14 perc között a TEK és az NNI-vel 12 főt állítottak elő.

A nyomozóiroda az előállított férfiak közül 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki, két fővel szemben előterjesztést tesz az ügyészségnek az előzetes letartóztatás indítványozására.

A gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával, melynek egykori vezetőjét teszik felelőssé egy nyomozó lelövéséért.