Rendszerszintű változtatás helyett kapkodását bizonyítja a kormány a Klik elnökének leváltásával

A Jobbik szerint a kormányzati fejetlenség újabb bizonyítéka, hogy egy héttel azután, hogy Lázár János kijelenti, a Klik problémája nem oldható meg személyi változásokkal, mégis leváltják annak elnökét. Ha ez így működik, akkor az ellenzéki párt reméli, Lázár János mielőbb kizárja Balog Zoltán menesztésének lehetőségét is, hátha egy héttel később arra is sor kerül, áll Dúró Dóra, a Kulturális Bizottság jobbikos elnökének közleményében.

A Klik hároméves fennállása alatt harmadik vezetőjét kapja, ami rávilágít arra, hogy Lázár János múlt heti kijelentésének van igazságtartalma: nem csak személyi problémáról van szó. A rendszer fenntarthatatlan, és ahogy Palkovics László mondta, annak sem pénzügyi, sem működési nehézségei nem oldhatók meg egy hét alatt; ahogy Pintér Sándor sem tudott két hét alatt rendet tenni, áll a Jobbik közleményében.

A legnagyobb ellenzéki erő szerint azoknak az önkormányzatoknak, amelyek jó gazdái voltak az iskoláiknak, és a tanulók rendre az országos átlag felett teljesítettek a méréseken, vissza kellene adni a fenntartás lehetőségét.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Számos esetben a bűncselekmény áldozatai vagy annak hozzátartozói a nekik megítélt kártérítést az elkövetőnek a fogvatartás körülményei miatt járó kártérítésből kapták meg. Ha ezek kifizetését a kabinet felfüggeszti, a kártérítést sem lesz miből letiltani. Megnéztük a börtönpénzek árnyoldalát és a lehetőségeket.