2014. 03. 21. 14:27

Rengeteg megválaszolatlan kérdés Welsz halála körül

Vadabbnál vadabb feltételezések, híresztelések és félinformációk láttak napvilágot Welsz Tamás vállalkozó halálával kapcsolatban. Fontos leszögezni, hivatalosan még semmit sem lehet tudni a valós körülményekről, és talán soha nem is fog kiderülni, hogy pontosan mi történt. Furcsa, hogy a hatóságok hallgatnak, nem adnak ki információt. Nem tudjuk, hogy Welsz Tamás, ha Panamában körözték, miért nem került a magyar rendőrség látókörébe, pedig az ottani közokirat-hamisítási ügyben magyarok érdekeltségében álló offshore cégeket nyúlt le. Tehát a szálak Magyarországig értek. A neve több más ügyben is felbukkant, mint pl. a gyorsan bebukott Sólyom Airwaysnél is.

wlesz

Rendőrök az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán, ahova rendőrök vitték Welsz Tamást. MTI Fotó: Mihádák Zoltán.

Welsz Tamás nevét két héttel ezelőtt ismerte meg igazán a magyar közvélemény, mikor a Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás gyanújával hallgatta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét, akit emellett költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással is gyanúsít a nyomozó hatóság. Welsz Tamás volt az a személy, akinek a házában lévő széfben a rendőrök megtalálták Simon Gábor bissau-guineai útlevelét, valamint több másik úti okmányt is. Simonra gyorsan lecsapott a rendőrség, de Welszre nem. Gyanús az is, hogy több ellentmondás is kering a vállalkozó halálával kapcsolatban, de azt sem lehet tudni, hogy a halálát megelőzően, a Simon-botrány óta, pontosan hol tartózkodott.

Csütörtök este a Magyar Nemzet azt írta: „A nyomozók autóval szállították a bizonyítékokért egy érdi és egy budai helyszínre. A 41 éves férfi eközben lett rosszul lett.” A Hír 24 ellenben pénteken már azt írta: „Hír24 információi szerint már otthonában összeesett, miután beszedett valamit. Úgy tudjuk, a tragédia előtt nem sokkal közölte a hatóság embereivel: „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni.” A hatóságok sem az Alfahírnek, sem más sajtóorgánumoknak nem válaszolnak a feltett kérdésekre. A Központi Nyomozó Főügyészségnél írásban próbálkozunk tovább.

A férfi halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja. Az alvilági körökkel kokettáló szélsőliberális Index azt közölte, Welsz nemrég olyan ismerőseit kereste, akiktől remélte, hogy fegyvert tudnak neki adni. Az alvilágtól az Index úgy tudja: „ezeknek a figuráknak azt mondta, végezni akar magával, ezért lenne szüksége a fegyverre, ám a kérését elutasították”. Ezeket az információkat azonban semmi sem igazolja. Az internetet elárasztották az összeesküvés elméletek, és valóban furcsa, hogy az elmúlt időszak legnagyobb politikai botrányának, az exszocialista Simon Gábor ügyének a koronatanúja ilyen hirtelen elhalálozott. Amint további információval rendelkezünk, friss cikkben fogjuk tájékoztatni olvasóinkat!

alfahir.hu