2014. 03. 29. 20:51

Rogánnak eszébe jutott, hogy van egy lakása

A vagyonnyilatkozat feledékennyé tett több képviselőt is. Rogán Antalnak a napokban jutott eszébe, hogy nem 50, hanem 100 százalékban tulajdonosa egy 149 négyzetméteres budai ingatlannak.

A vagyonnyilatkozat utólagos módosítására a Rogánt támadó V. kerületi MSZP-s szórólap hívta fel a figyelmet, és néhány nappal a választás előtt mellesleg bedobták azt az információt is, hogy az V. kerületi polgármester feleségének is van egy különálló ingatlana ugyanabban a budai lakóparkban - írta az Index.

Rogán felesége nem egyedül, hanem az alpolgármester élettársával közösen birtokol egy 141 négyzetméteres lakást, de a helyettesnek, Puskás Andrásnak is van egy, barátnőjével közös, hasonló méretű lakása ugyanott. Az ingatlanok alapterülete összességében meghaladja a 450 négyzetmétert, így akár 300 millió forint lehet a forgalmi értékük.

Korábban az Index megírta, Rogán Antal 2009 óta úgy tüntetett fel egy 149 nm-es II. kerületi ingatlant vagyonnyilatkozataiban, mintha az 50 százalékban lenne az ő tulajdona. Valójában viszont a földhivatali nyilvántartás szerint végig ő volt az ingatlan egyedüli tulajdonosa.

Ugyanebben az épületegyüttesben Rogán feleségének is van egy ingatlana, amiben 52 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik. Az Együtt-PM szombati közleménye szerint ennek a lakásnak a másik tulajdonosa Rogán alpolgármestere, Puskás András élettársa, Deák Annamária.

Kiderült az is, hogy az V. kerület alpolgármestere és annak élettársa közösen is birtokol egy ingatlant ugyanabban a budai lakóparkban. Puskásék Rogánnal egy évben, 2009-ben vásárolták meg a 141 nm-es lakást, amely idő közben szintén bővült, és jelenleg 166 nm-esként van nyilvántartva.

index.hu - alfahir.hu