2014. 03. 13. 09:12

Rokoni kapcsolatok a bizniszpártok között

Rokoni szálak is összekapcsolják az Új Magyarország Pártot és az Új Dimenzió Pártot.

A két bizniszpártról már több ízben is szót ejtettünk: a pártoknak még logójuk sincs, ugyanabban az ingatlanban jegyezték be őket és szinte ugyanazokban a körzetekben tudták leadni az ajánlásokat is. Mindkét szervezet jogosult a 150 millió forintos állami támogatásra.

Az origo.hu információi szerint családi kapcsolatok is bizonyítják az összefonódást a két szervezet között. Somogy megyében például a Halmos család segítette a két párt sikerét: Halmos Istvánné Somogy megye 3. körzetében lett ÚMP-s, Halmos Rita pedig Somogy megye 1. választókerületében ÚDP-s képviselőjelölt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Makula Andrásné ÚMP-s, Makula Gábriel pedig ÚDP-s színekben indult, Kisvárdán Makula Roland az ÚMP képviselőjelöltje. Veszprém megyében is hasonló a helyzet: Pápán ÚMP-s színekben indult Királyné Ferencz Ildikó, ugyanitt az ÚDP jelöltje lánya, Király Jenny.

Táncsics Péter, az ÚMP lnöke a portálnak reagálva cinikus választ adott: ""A politikai pártok között van átjárás, érthető, hogy az egyik családtagnak az egyik párt tetszik, a másiknak pedig a másik. Nincs ebben semmi törvénytelen vagy vállalhatatlan".

Táncsics egyébként napi kapcsolatban áll Zuschlag Jánossal.

origo.hu - alfahir.hu