S akkor „Termőföld nélküli” Sándor megértette, nem lesz mit ennünk

Miként lehet a világon az egyre növekvő városi lakosságot élelmiszerrel ellátni - erről esett szó a világ legjelentősebb élelmiszer-ipari árubemutatójához, a Grüne Wochéhoz (Zöld Hét) kapcsolódó agrárminiszteri fórumon szombaton Berlinben. Fazekas "termőföld nélküli" Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek arról is beszélt, hogy GMO-mentes egészséges élelmiszert kell adni az embereknek mindenütt a világon.

Az agrárminiszteri találkozó középpontjában az egyre gyorsuló városiasodás állt. Az előrejelzések szerint a Föld lakosságának jelenleg mintegy fele él városokban, míg 2050-re a világ lakosságának 75 százaléka lesz városlakó.

A magyar álláspont szerint az a cél, hogy világszerte genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes élelmiszert kell adni az embereknek - hangsúlyozta a miniszter az MTI-nek nyilatkozva.

 

A miniszter kijelentése mögött persze meghúzódik az a kétkulacsos orbáni politika, amely során egészen mást mond Brüsszelben, mint Budapesten. A GMO-kérdésben különösen jól látszik, ahogy a Fidesz az Európai Unióban nyíltan kiáll a multinacionális lobbi érdekei mellett, amikor a génkezelt szervezetek tiltását nem uniós, hanem nemzetállami szinten képzeli el.

Azonban Fazekas Sándor azzal lőtte igazán lábon magát, hogy

egy olyan ország agrárminisztereként nyilatkozott az emberiséget fenyegető élelmezési válságról, amely éppen az ő felügyelete, ellenőrzése mellett vesztette el a maradék közösségi tulajdonban lévő termőföldet.

Az állami tulajdonban lévő termőföld eladása több mint egyszerű hiba, nemzetellenes bűncselekmény volt.