2014. 03. 24. 12:25

Sétabotot néztek fegyvernek (Videó)

Idős emberre nyitott tüzet egy fiatal rendőr Dél-Karolinában, miután azt hitte, az általa megállított autós fegyverhez nyúl – pedig csak a sétabotját vette elő.

Nemrég került nyilvánosságra az a videofelvétel, melyen egy február 25-i balul sikerült rendőri intézkedés látható. Az Egyesült Államokbeli Dél-Karolinában állított meg lejárt műszaki engedély miatt egy autóst a rendőrjárőr, a találkozás azonban hamar csaknem tragédiába torkollt.

Az idős férfi ugyanis kiszállt az autóból, a rendőr utasítása ellenére azonban nem állt meg az ajtónál. Hátralépett a kocsi platójához, majd onnan kiemelt egy hosszúkás, a sötétben nehezen felismerhető tárgyat. A rendőr a felvétel tanúsága szerint azt hitte, hogy egy puskát fognak rászegezni -valljuk be, Amerikában ez előfordul-, ezért rögvest tüzet nyitott.

A lövések közül szerencsére csak egy találta el az idős embert, aki megilletődve állt, mondván, hogy csak a sétabotját vette elő. A rendőr ezt látván azonnal a segítségére sietett, erősítést és mentőket hívott. Kollégái megérkezése után a videón látható, illetve inkább csak hallható, hogy a tévesen intézkedő rendőr sírva fakad. „Azt tetted, amit tenned kellett” - tartotta benne lelket kollégája.

Az idős férfit kórházba szállították, a hírek szerint kielégítő az állapota. Az autóban ott ült felesége is, ő nem sérült meg. A rendőr ellen belső vizsgálatot indítottak, de abból, hogy a felettese szerint a reakciója érthető volt, valószínűleg nem büntetik meg komolyan. Mindenesetre olvasóinknak ajánljuk, ha netán az Egyesült Államokban állítják meg őket, inkább ne nyúlkáljanak sehova engedély nélkül.

vezess.hu – alfahir.hu