2010. 11. 02. 10:08

Somogyi Hírlap: indulatokat gerjeszt a készülő vasúti menetrend Dél-Somogyban

Még nem is hozták nyilvánosságra, mégis indulatokat gerjeszt az új vasúti menetrend, mely kellemetlen meglepetéseket tartogathat a dél-somogyiak számára - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.

A döcögősnek mondott dél-somogyi közlekedés visszásságait a legutóbbi megyei közgyűlésen is megpendítették. Ennek oka: újabb kellemetlen változás várhat a környékbeliekre - olvasható a lapban, amelynek beszámolója szerint az előzetes információk egyértelműen arról szólnak, hogy az esti járat - ezzel a vonattal általában vasutasok, rendőrök, a környéken dolgozók szoktak hazajárni - nem áll meg majd a dél-somogyi szakaszon, Berzencén, Somogyudvarhelyen, Bélaváron, Vízváron és Babócsán.

Ágoston Gábor, a megyei közgyűlés tagja (Fidesz-KDNP) a közgyűlés elnökének és a somogyi országgyűlési képviselőknek a segítségét kérte az áldatlan állapotok miatt. A hallomásból ismert változás csak a térségben feltehetően százakat sújtana naponta. Kiemelte: a vasúti nehézségek kapcsán várhatóan beadvánnyal fordulnak majd a vasúthoz és a szaktárcához.

Képtelenség, ami kialakult a vasúton - reagált a változásokra Kovács János, a Munkástanácsok Szövetségének megyei elnöke, aki már régóta hadakozik a MÁV-val. A szervezet vezetője azért küzd, hogy Dél-Somogyot ne zárják el a külvilágtól.

A napilap szeretett volna tájékoztatást kérni a menetrendi változásokról a MÁV-Starttól, ám érdemi választ nem kaptak.

Eller János somogyszobi polgármester a vasúti közlekedés kapcsán megemlítette azt is, hogy a dél-somogyiak csak többszöri átszállással juthatnak el a fővárosba. A fárasztó vasúti utazás 4,5-5 órás is lehet, míg a '80-as években a régi Somogy Expressz nagyjából 3 óra alatt szállította el az utasokat Budapestre.

MTI - barikad.hu