2014. 12. 07. 10:33

Sorra halnak meg a rablások áldozatai

Egy brutálisan kirabolt asszony haláláról suttognak Kunszentmártonban, feltehetően nem élte túl azt a bántalmazást, amelyet támadója által szenvedett el még november közepén, amikor egyik hajnalban rátörték a házát és kirabolták. A helyiek beszámolója szerint szörnyű kínokat kellett átélnie az idős nőnek.

A szoljon.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, hogy egy ismeretlen férfi jelent meg 2014. november 14-re virradóra  egy kunszenmártoni idős asszony Köttön utcai háznál, ahol a bejárati ajtó betörését követően bejutott az ingatlanba, majd az otthon tartózkodó sértettől erőszakkal értékeit követelte.

A rendelkezésre álló adatok alapján a támadó miután megszerezte az asszonytól a készpénzét távozott a helyszínről. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A sértett pár nap múlva a szegedi kórházban elhalálozott. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a halálesettel kapcsolatban idegenkezűség nem merült fel, a haláleset körülményét a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Nem ez volt az egyetlen hasonló eset a városban. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság még az idén januárjában eljárást indított rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. január 22-én az esti órákban egy idős hölgy Kunszentmárton Széchenyi utcai lakóházába erőszakkal behatoltak, majd otthontartózkodó sértettől erőszakkal készpénzt tulajdonítottak el.

A széleskörű nyomozás során a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2014. szeptember 25-én, szeptember 26-án illetve 2014. október 22-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kettő kunszentmártoni és egy csongrádi lakost, akik előzetes letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság elrendelte – folytatta az őrnagy. – Az eljárás során az is megállapítást nyert, hogy ugyan ezen jogsértők megalapozottan gyanúsíthatóak egy Cserkeszőlőben, a Fürdő úton 2013. november 18-án elkövetett rablás bűntettével is, amikor egy külföldi sértettől tulajdonítottak el különböző értékeket. A 2014. január 22-én elkövetett rablás sértettje 2014. augusztus 31-én elhalálozott. A beszerzett és jelenleg rendelkezésre álló orvosszakértői vélemény alapján halála és a bűncselekmény során elszenvedett bántalmazás között okozati összefüggés nem állapítható meg, a halál a bántalmazástól függetlenül, természetes betegség következtében alakult ki.

alfahir.hu