Sosem elég? Újra betörtek a fagyállós „borosgazdához”

Ismét betörtek ahhoz a vácszentlászlói családhoz, akik fagyállós borától elterült egy tolvaj még tavaly novemberben. Ez sem volt elég? A családfő 15 évet kaphat, amiért védekezni próbált.

Újabb betörési kísérlet érte V. Pál vácszentlászlói kertépítő otthonát, akinek hobbiból termelt meggyborát rendre lecsapolták a pincéjéből. Ismert, a családapa ezt megelégelve fagyállót öntött a hordóba, amitől hasmenést várt, de a nagymértékű fogyasztás és a késői orvosi beavatkozás következtében az egyik bűnöző életét vesztette.

A „borosgazdánál” lapunk is látogatást tett még tavalyi év novemberében, akkor személyesen láthattuk, hol másztak be a kertbe, honnan lopták a bort, vagy bármi mást, ami a kezük ügyébe került és pénzzé lehetett tenni.

s

A borospince, ahol hordókban állt a meggybor

„Elutaztunk az ünnepekre. Most vettem észre, hogy amíg távol voltunk, valaki megpróbálta kibontani a műhely falát hátulról, a szomszéd telek felől. Biztosan be akartak törni, hogy kirámolják az értékeket” - nyilatkozta a Blikknek V. Pál, aki nemrég vette észre a falon keletkezett bontásnyomokat.

Az esetet bejelentette a rendőrségen, de valójában ő sem bízik benne, hogy előkerülhet az újabb bűnöző. Persze nincs ebben semmi különös, hiszen az évek óta tartó folyamatos lopások után is csak akkor lett meg az elkövetők egyike -majd később bűntársainak egy része-, amikor a mérgezés miatt kórházba kerültek. Mint korábban a férfi elmondta, pont ez volt a célja, tehát az ilyesféle lebuktatás, kivéve persze a halálesetet.

A fagyállós ügyben emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség, amit márciusig meghosszabbítottak. Nem egyszerű ugyanis a helyzet: egy bűnözői kör lepleződött le a botrány után, a nyomozás során ugyanis számos lopott tárgyat találtak az egyenruhások az áldozat ismerőseinél.

s

A tulaj mutatja, hol másztak be rendszerint a gazemberek

V. Pál, aki feleségével együtt neveli két kisgyermeküket a vácszentlászlói telken, most azt tervezi, hogy különféle figyelmeztető táblákkal próbálja elrettenteni a bűnözőket. Harapós kutyára és méregre, illetve rókacsapdákra és más veszélyforrásokra fogja felhívni a behatolók figyelmét, remélve, hogy attól majd megijednek. Kérdés persze, hogy ennek mennyi sikere lehet, hiszen a legutóbbi lopás halálos következménnyel zárult, ez még sem volt elég figyelemreméltó egyeseknek.

d

Közben felkerült az internetre egy, a bontásról készült kép

A családját és tulajdonát védő családapa akár tizenöt évet is kaphat, miközben már több mint tizenötezer ember gyűlt össze egy „Kiállok a borosgazda mellett!” elnevezésű Facebook-csoportban, a férfi ártatlanságát hangsúlyozva és kiállva amellett, hogy nem érdemel büntetést.

alfahir.hu