Szánalmas: így próbál teltházat varázsolni Kubatov

Nem fogynak a várt ütemben a Fradi Chelsea ellen játszott vasárnapi stadionavató mérkőzésére a jegyek. Akik méregdrágán megvették őket, pórul jártak: most már ingyen is osztogatják a belépőket.Mint korábban már többször is megírtuk, a szurkolók jelentős része a biometrikus azonosítórendszer miatt bojkottálja a mérkézéseket, sokakat pedig a horribilis jegyárak tartanak távol.

A nyitómeccsre szóló legolcsóbb, kedvezményes jegyek ára az állóhelyekre 6300 forint, a további árengedményes belépők 10 500 és 28 ezer forint közötti összegért válthatók meg. Kedvezmény nélkül az állóhelyekre szóló jegyek 9000 forintba kerülnek, a lelátó további részeire 15 ezer és 40 ezer forint közötti árakon lehet belépőt venni.

Nem meglepő, hogy nem túl nagy a tolongás, a meccs előtt egy héttel a belépők körülbelül mindössze egyharmada talált gazdára.

Kubatov Gábor FTC-elnök érthető módon nem szeretne lebőgni a stadionavatóval, a vezetőség ezért minden eszközt bevet, hogy ha nem is fradistákkal, de tele legyen a stadion. A találkozót egy ideje országszerte óriásplakátokon hirdetik, ám ez a kampány sem hozta meg a várt eredményt.

A meccset hirdetni kezdték Szlovákiában is, ahonnan buszokkal szállítanák Budapestre a nézőket.

A következő eset szerdára virradóra történt: az online jegyfoglaló-rendszer tanúsága szerint éjfél és hajnali fél 5 között több ezren váltottak jegyet az egyik, addig üresen tátongó szektorba. Persze ne legyünk rosszindulatúak: megérkezett az augusztusi fizetés, és egyszerre ezrek döntöttek úgy, hogy még hajnalban megváltják belépőiket, és valami véletlen folytán mindannyian ugyanazt a szektort választották ki.

A legnagyobb felháborodást okozó eset tegnap történt. A Főtaxi honlapján és Facebook-oldalán is hirdetést helyezett el: aki 10 ezer forint értékű taxikártyát vásárol, ajándékba kap mellé két ingyenes belépőt a meccsre.

Nagy volt a felzúdulás a szurkolók körében, hiszen sokan több tízezer forintért vásároltak tiketteket, melyekhez most ötezer forintért (illetve annak, aki rendszeresen jár taxival, gyakorlatilag ingyen) hozzá lehet jutni. Kubatov Gábor a Facebookon erre úgy reagált, hogy a cég ezer jegyet vásárolt meg teljes áron, így azt csinálnak velük, amit akarnak. A Fradimob.hu információi szerint ez nem egészen így van, a portál úgy tudja, az összes klubközeli cég ingyen belépőket kapott.

A teltházhoz űgy tűnik, ez sem elegendő: a legújabb hírek szerint különféle állami szerveknek, így a rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek is ingyenes belépőket osztogatott az FTC. Egyes meg nem erősített pletykák szerint a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak tagjai is köremailt kaptak, hogy szervezetten utazzanak fel a mérkőzésre.

Bár múlt hétig a jegyeknek csak a töredéke kelt el, Kubatov intézkedései nyomán sikerülhet teltházat varázsolni a stadionavatóra.

Az már más kérdés, hogy ki fog a helyszínen szurkolni mondjuk a Paks ellen... Persze lehet - és ezt már csak cinikusan jegyezzük meg -, hogy a stadion lesz majd az újabb Békemenet végállomása.

A Fradi szervezett szurkolói csoportjai a mérkőzés napjára egyébként külön rendezvénnyel készülnek: a szurkolók a klub testvércsapatának tekinthető Rapid Wien drukkereivel játszanak egy barátságos mérkőzést a BKV pályán, melyet követően a Romantikus Erőszak is fellép majd.alfahir.hu