Szász Emese gyermeket szülne, majd indulna a tokiói olimpián

Esküvője és gyermekvállalás után visszatérne a pástra, és indulna a tokiói olimpián Szász Emese, aki a riói ötkarikás játékokon aranyérmet szerzett a párbajtőrözők egyéni versenyében.

A pénteken és szombaton sorra kerülő Nagy Sportágválasztó csütörtöki sajtótájékoztatóján Szász Emese elmondta, az olimpia óta nem igazán sikerült kipihennie magát, sok helyre hívják, de ez édes teher számára.

Jelenleg az esküvőjére készül, utána pedig nászútra megy. Ezt követően idén a magyar bajnokságon szeretne jól szerepelni.

"A jövő évem a baba érkezésétől függ, utána pedig mindenképp visszatérek a pástra, többen megmutatták már, hogy ez szülés után sem lehetetlen. Ha kijutok, szeretnék ott lenni Tokióban is" - fogalmazott az MTI kérdésére a 2020-as ötkarikás játékokról Szász Emese.

Kiemelte, a Nagy Sportágválasztót nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hiszen az érdeklődők olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, amikről korábban talán nem is hallottak. Ráadásul jó időpontban is van, hiszen az olimpiához közel rendezik, az ötkarikás játékok sikerei után pedig nagy az érdeklődés.

"Jó, hogy ilyen sokan kimegyünk élsportolók, s azok után, hogy a riói olimpián a tv-ben néztek, most élőben találkozhatnak velünk"- hangsúlyozta Szász Emese. - "Ez is egy kis lökés lesz nekik, hogy letegyék a voksukat egy sportág mellett, és elkezdjenek komolyan, rendszeresen sportolni. Ha másért nem is, de a sport által egészséges felnőttekké váljanak."

Forrás
MTI