2014. 11. 30. 13:52

Százak tüntettek a cigánybűnözés ellen Nagykátán

Betelt a pohár a nemzeti szervezeteknél, miután Nagykátán egyre többször hallani olyan bűncselekményekről, amelyeket főként a társadalomból kiileszkedett, antiszociális cigányok követnek el. Szombat estére tüntetést szerveztek, amely miatt több fenyegetést is kaptak, de ez nem tántorította el őket.

Nagykátán körülbelül 300-an jelentek meg azon a demonstráción, melyet a HVIM szervezett meg, és több nemzeti szervezet csatlakozott hozzá. A rendezvény apropóját az a sajnálatos tény szolgáltatta, hogy a Tápió-vidék fővárosának nevezett településen egy ideje nem telik el úgy nap, hogy a helyi cigánysor lakói ne terrorizálnák a lakosságot - olvasható a deres.tv beszámolójában

A rendezvény nyolc órakor vette kezdetét. Az első felszólaló Szabó Ákos volt, a HVIM helyi vezetője és a Jobbik IT választókerületi szervezője. Szabó évekre visszamenően emlékeztette a tüntetőket arra, hogy a helyi, társadalomból kiilleszkedett cigányság korábban megostromolta a rendőrkapitányságot, ismerőseit és őt baseball ütőkkel támadták meg, a közelmúltban pedig egy fiatal magyar fiút azért vertek meg, mert hazafias öltözékben sétált az utcán, de nemrég egy kisgyereket is megpróbáltak megerőszakolni a vasútállomáson. Elmondta, hogy levelet kapott a helyi cigány közösség egyik tagjától, aki sok sikert kívánt a rendezvényhez, mert úgy érzi, hogy a hazafias erők térnyerése minden tisztességes ember számára csak jobb lehet. Kijelentette, hogy amennyiben a rendőrség tehetetlen, a lakosság összefogására van szükség a probléma megoldása érdekében.

A második szónok László Attila volt, a Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke, aki beszámolt a hallgatóságnak a szervezet tevékenységéről, és Szabóhoz hasonló módon összefogásra szólította fel Nagykáta lakosságát.

A hírportál tájékoztatása szerint a rendezvény zárószónoka Incze Béla volt, a HVIM országos alelnöke. Incze egy rövid történetet előadva rávilágított, hogy létezik kiút még a jelenlegi kilátástalan helyzetből is. Példaként hozta fel Érpatakot, ahol Orosz Mihály Zoltán polgármester a nagykátai viszonyoknál sokkal súlyosabb helyzetből hozta vissza a települést annak idején, és most már mintaként szolgálhat akár Nagykáta számára is az a modell, amit Orosz kifejlesztett. Rávilágított, hogy a fejétől bűzlik a hal, és mindenek előtt a település közalkalmazottai, és a képviselő testület köreiben kell olyan személyi gárdát kialakítani, akik tudják, hogy mi a dolguk, és semmilyen külső hatás nem téríti le őket az útról. Megígérte, hogy a jövőben a HVIM sokkal komolyabban ki fogja venni a részét a nagykátai hétköznapokból, és mindent meg fog tenni a szervezet a rend megteremtésének érdekében, illetve arra fognak törekedni, hogy arra alkalmas személyek kerüljenek a várost irányító testületbe. Beszéde végén arra is kitért, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem szabad önfeladó, gyáva módon csendben beletörődni a sorsunkba. "Addig kell küzdeni, amíg csak fel bírjuk emelni a kezünket!" - zárta beszédét.

A rendezvény zárásaként - adta hírül a deres.tv - Szabó Ákos főszervező jelezte a helyszínen lévő rendőri erőknek, hogy kifejezetten örvendetes lenne, ha sikerülne fenntartani a rendet, ami a Fővárosból a településre vezényelt készenléti egységek jelenlétéből kifolyólag helyreállt Nagykátán.

alfahir.hu