Szegedi Márton is kilépett a Jobbikból

Kilépett Szegedi Csanád után testvére, Szegedi Márton is a Jobbikból.

Távozott Szegedi Csanád után testvére, Márton is a Jobbikból. A döntésének okairól azt mondta, az elmúlt időszak eseményei, a felmenőim és testvérem iránt érzett tiszteletem és szolidaritásom jeléül a mai nappal lemondtam a Jobbik Magyarországért Mozgalomban betöltött minden párttisztségemről és ezzel együtt párttagságomról is.
Szegedi Márton közleményében kitért arra is, hogy: "Mától fogva nem pártkatonaként, hanem csupán gyermekei és városa jövőjét szem előtt tartó családapaként, lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért. Természetesen nem adjuk meg az örömet ellenségeinknek, hogy megszűnjön Miskolcon a Jobbik frakciója, így annak a jövőben is tagja maradok. Tovább megyünk az elkezdett úton Jakab Péter és Pakusza Zoltán képviselőtársammal, valamint a Jobbik miskolci tagjaival, akikben soha sem csalódtam."
 Szegedi Márton eddig a Jobbik miskolci elnöke, és a párt önkormányzati frakciójának vezetője volt.
A politikus testvére, Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően pedig lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.
A Jobbik elnöksége EP-mandátumáról való lemondásra szólította fel a hét elején Szegedi Csanádot. Nem származása miatt hozta a párt vezetése ezt a döntést, hanem azért mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen Szegedi Csanád "uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok és az igazságszolgáltatás látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt.

barikad.hu