2014. 12. 19. 16:26

Személyeskedésbe torkollt az ongai vita

A személyeskedés nem vezet eredményre. Onga polgármestere közleményében tájékozatlanságról beszél, pártutasításról fantáziál, talán élénk képzelőereje, esetleg az elmúlt 20 év rossz tapasztalata miatt. Ha az utóbbi történt, szeretném jelezni: a Jobbik nem ad utasításokat a képviselőinek, ellentétben más pártokkal - írta közleményében Hegedűs Edgár, a nemzeti párt ongai önkormányzati képviselője.

Az, hogy polgármester úr felajánlotta segítségét megtisztelő, de nem kívánom egyetlen olyan személy szakmai véleményét sem kikérni a képviselői munkám során, akinek a szakértelme azt eredményezte, hogy az állam - közvetve a magyar adófizetők -  kénytelen volt Onga tetemes adósságát átvállalni.

a

(Hegedűs Edgár, a Jobbik képviselője)

Végezetül őszintén remélem, hogy Onga polgármestere a jövőben mellőzi majd a személyeskedést, tapasztalt településvezetőtől ugyanis nem ezt, hanem szakmailag is megalapozott tetteket várnak a választók.

Onga polgármestere sértő stílusban válaszolt a nemzeti párt képviselőjének

dr. Madzin Tibor, a település polgármestere csütörtökön a boon.hu-nak nyilatkozva, a Jobbik képviselőjének életkorával foglalkozott: Hegedűs Edgár új szereplő a helyi politikában. Ifjú kora nem menti fel a tájékozatlansága alól. Sajnálatos, hogy eddig nem nagyon figyelt szűkebb környezte történéseire. Most, hogy végre felnőtt és a településen élők bizalmának köszönhetően megszólalhat, felsőbb pártutasítást követve beszél kígyót-békát. Az általa sajtótájékoztatónak minősített megnyilvánulása világos bizonyíték arra, hogy a fiatalok számára a friss lendület mellett a körültekintés, az alapos tájékozódás is igen fontos feltétel lenne a hitelességhez - olvasható a lapban.

A Jobbik elutasítja az Ongán élők sarcolását

Mint korábban megírtuk, a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a város nemrég megválasztott képviselő-testületének többsége, Madzin Tibor polgármester javaslatára díjemelésekkel kezdte meg a munkát, ezzel is növelve a lakosság anyagi terheit.

Ongán drágulnak az oktatási, nevelési intézményekben fizetendő térítési díjak, az önkormányzat intézményeiben fizetendő étkezési térítési díjak, a közterület-használati díjak, a temetői szolgáltatások díjai és többek között az önkormányzati intézmények helyiségeinek bérleti díjai is.

Hegedűs Edgár, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Nem áll módomban egyetlen olyan javaslatot sem támogatni, amely nem az itt élő emberek érdekeit szolgálja, márpedig ezek az intézkedések nem azt teszik.”

alfahir.hu