2015. 07. 30. 09:35
MTI

Szerdai mérleg: 1648 illegális bevándorlót tartóztattak fel

A rendőrök 53 csoportban 1391 határsértőt - köztük 256 gyermeket - tartóztattak fel a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot szerda délelőtt Röszke külterületén fogták el, ahol 120 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A rendőrök délután Szegeden, a Sínpár soron elfogtak egy 40 éves férfit, akinek az autójában négy szír állampolgár utazott, ők a sofőrnek 1600 eurót fizettek azért, hogy Budapestre vigye őket. A szegedi férfi ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1648 embert fogtak el a rendőrök, hat esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.