2015. 03. 12. 09:04

Szétcsapták magukat Obama testőrei

Egy emberesen végigpiált éjszaka után autójukkal a Fehér Ház biztonsági sorompójának hajtott az elnök testőrségének két tagja - adja hírül a The Washington Postra hivatkozva a vs.hu.

A kínosan végződött bulira még március 4-én került sor, ám a Secret Service csak most tájékoztatta a sajtót az ügyről. A The Washington Post úgy tudja, a két ügynök egy átitalozott éjszaka után törte össze autóját. A történet különösen kínos, mert nem két kezdő zöldfülüről van szó, akiket megszédített a fővárosi éjszaka. Az egyik Mark Connolly, az elnök személyes testőrségének második embere, másik pedig George Ogilvie, a washingtoni területi iroda egyik vezetője volt.

Robert Hoback a Secret Service szóvivője azt mondta, a két férfit "nem vezető és nem operatív" beosztásba helyezték át, ami virágnyelven nagyjából azt jelenti, hogy a jövőben legfeljebb a fémkaput kezelhetik a Fehér Ház bejáratánál.

A Secret Service amúgy sem él át könnyű időszakot. A szervezet előző vezetőjét, Julia Persont azért rúgták ki tavaly októberben, mert egy veterán katona simán besétált az épületbe, zsebében egy bicskával. Utódja, Joseph Clancy személye körül is sok vita volt, egy független szakértői testület egyenesen azt javasolta, hogy a szervezet élére kívülről kellene hozni valakit, aki gatyába rázza őket.