2014. 08. 23. 18:57

Szétlőtték a Sahtar Donyeck stadionját

sTüzérségi támadások során érték találatok a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatának stadionját, a Donbassz Arénát, amely többek között az egyik elődöntőnek is otthont adott a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A klub szombaton közleményben jelentette be, hogy reggel 6 órakor két robbanás rázta meg a létesítményt és környékét, a támadásban számos kár keletkezett a stadion északnyugati homlokzatában. A Sahtar azt írta, az arénában dolgozók közül senki sem sérült meg.

A Donbassz Aréna öt évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, a donyecki klub tulajdonosa, Rinat Ahmetov nagyjából 400 millió dollárt költött az arénára. Az 52 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben öt Európa-bajnoki meccset rendeztek 2012-ben és rendszeresen adott otthont Bajnokok Ligája-találkozóknak is.

s

ys

Fotók: shakhtar.com

"Nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora kár keletkezett" - nyilatkozott az Xsport televíziós csatornának Szerhij Palkin, a Sahtar elnöke.

A Sahtar az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus miatt áthelyezte központját Donyeckből Kijevbe, a hazai mérkőzéseit pedig Lvivben játssza. Donyeck az ukrán kormány által irányított hadsereggel szembenálló oroszbarát csapatok egyik központja.

MTI – alfahir.hu