2014. 03. 09. 09:43

Szilvásy sem állt ki Zuschlag mellett

A hat év börtön után tavaly szabadult, mintegy 75 millió forint pályázati pénzt elsíboló Zuschlag szerint az elcsalt összeg ügyében eleinte nyögvenyelősen ment a nyomozás, ám idővel felgyorsultak az események.

„2007 januárjában felhívott Szilvásy György (akkor a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter – a szerk.) és megkérdezte, hogy van-e ehhez az ügyhöz bármi közöm. Én gyanútlanul azt válaszoltam, hogy nincsen. Éppen aznap történt, amikor a bíróság elrendelte a telefonom lehallgatását. Aztán rá másfél hétre, egy pénteki napon kaptam egy telefonhívást, amiben egy titkos találkozóra hívtak, mondván, egy borítékot akarnak átadni az MSZP-székházban. Kérdeztem, hogy ki hív, de megszakadt a vonal. Természetesen odamentem. A borítékban az állt, hogy lehallgatnak" – olvasható a Blikkhez eljuttatott könyv kéziratban.

Ez felbőszítette Zuschlagot, aki – mint állítja – elment Szilvásy György irodájába, és óriási botrányt csinált. Szerinte a miniszter tudott a lehallgatásról, mégsem szólt neki. Igaz, azt Zuschlag is elismerte, hogy a figyelmeztetés törvénytelen lett volna, ám szerinte ennek bele kellett volna férnie. Hiszen – állítja könyvében – Szilvásyt, nem érdekelte volna a törvénytelenség. Ezenkívül pedig ő is ott volt 2005-ben, amikor Szekeres Imre MSZP-elnökhelyettes és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető 50 millió forintot adott neki egy nejlonszatyorban, hogy ne induljon a párt színeiben a 2006-os választáson. Ez utóbbi állítást a Blikk pénteki számában mindhárom érintett tagadta.

Blikk - alfahir.hu