Szocialista mutyi készülődik Celldömölkön?

A 19. század végén, eklektikus stílusban épült fel Celldömölkön az Arató-ház. Az épület kezdetben lakóházként funkcionált, majd a rendszerváltás után a privatizációs korszakban a Mávépcell Kft. tulajdonába került. Az egykoron raktárként és telephelyként is hasznosított Arató-ház a Király János utcában (897-es helyrajzi szám) áll.

A rendszerváltás hajnalán a Mávépcell Kft.-től a lakóház tulajdonjoga magánkézbe került, állaga jelentősen megromlott. A több évtizedes hányatott sors után úgy tűnik, az épület kálváriája véget ér, hiszen a Széchenyi-terv keretein belül közel 20 millió Ft-ból újítják fel. Ha jobban a dolgok mögé nézünk, már messze nem ennyire rózsás a helyzet, könnyen lehet, hogy a projekt nem más, mint a helyi szocialisták újabb mutyi-gyanús ügylete.

Az épületre szegecselt táblán már olvasható a pályázatot elnyert CELL-BAHNBAU Kft. neve, melynek székhelye a cégkivonat alapján furcsamód megegyezik a városban működő Vasvirág Hotel postacímével (Sági út 56.). Tovább bonyolítja az ügyet, hogy a CELL-BAHNBAU Kft. telephelyének éppen az az Arató-ház (897. hrsz.) van feltüntetve, melyet felújítani készülnek.

s

A cégkivonat szerint az Arató-ház és a Vasvirág Hotel jelenlegi tulajdonosa egy és ugyanazon személy, mégpedig Söptei Józsefné, nevezetesen Celldömölk alpolgármestere. Mellesleg az Arató-házat egykoron privatizáló Mávépcell Kft. vonatkozásában szintén felmerülhet Söpteiné neve. Kétség nem fér hozzá: az évtized egyik legjobban várt, ugyanakkor legfurcsább építkezése lesz a Király János utcában.

Söpteinének nem ez az első esete, hogy EU-s támogatásokat vesz igénybe. Korábban (2008-ban) 60 millió Ft "pottyant" az ölébe. Az akkori juttatást éppen az Arató-ház felújítására szerződött cég (CELL-BAHNBAU Kft.) székhelyeként is funkcionáló Vasvirág Hotelnek címezték.

w

Az újabb kétes celldömölki pályázat is alátámasztja, hiába bújnak civil bőrbe a szocialisták, a régi beidegződésektől nem tudnak szabadulni. A parancsgazdaság és a proletárdiktatúra égisze alatt edződött politikusok ismérve továbbra is a közpénzek pazarlása, a korrupció és a tisztesség hiánya marad.

Sebestyén Vilmos

alfahir.hu