2014. 03. 12. 17:03

Szolgaság helyett magyar virtust!

sPörzse Sándor: Választási csalás

És ha hiszik, ha nem, ez a kint dolgozó legalább 500 ezer magyar szinte nem fog tudni szavazni. A kormány ugyanis nem tette lehetővé számukra a levélben való szavazást. Amíg a csonka határon túl élő kettős állampolgárságú magyarok szavazhatnak levélben (nagyon helyesen), addig a magyar lakcímmel rendelkező gazdasági menekültek nem.

Vona Gábor: Miért népszerű a Jobbik?

Ezt a kérdést teszik fel a kutató cégek a választások előtt egy hónappal. Szinte mindegyik eredményei arról szólnak, hogy amíg a Fidesz és az MSZP stagnál, vagy éppen csökken a népszerűségük, addig a Jobbiké nagy erővel növekszik. Keresik a választ, kutatják a magyarázatokat, eljárnak a rendezvényeinkre, igyekeznek benyomásokat szerezni, de érdemi választ még nem tudtak adni a saját kérdéseikre.

Szolgaság helyett magyar virtust!

Ha valaki ma olyan kérdéseket vet fel, amire az elmúlt 24 év politikai elitje nem tudja, nem akarja megadni a választ, azt egyből lenácizzák, és ezzel a megbélyegzéssel részükről el is van intézve a dolog – nyilatkozta a Bar!kádnak Bálint NatáLia. Mint az operaénekes mondja, tanul, és igyekszik minden tehetségével Magyarország érdekeit szolgálni. Külföldön és itthon is úgy próbál élni, mintha folyamatosan egy valóságshow-ban lenne, amelyiknek ő a főszereplője. Bálint NatáLia elégedett, boldog magyar embereket szeretne maga körül látni, akiknek nem luxuscikk a kultúra.

Bukott a koncepciós vád

Fegyelmi büntetésként írásbeli figyelmeztetést kapott a Horthy-szobor november 3-i avatásán történtek miatt Hegedűs Loránt a Budapest-Északi Református Egyházmegye bíróságától múlt hét pénteken. A feszültségektől sem mentes ítélethirdetésre közel kétszáz támogató kísérte el a lelkészt, akik szerint ugyan a megrovás sem jogos, de mégis győzelemként fogható fel, hogy nem a legdurvább büntetéssel végződött a koncepciós eljárás.

Bosszúhadjárat

Zuschlag kinyitotta a száját, Zuschlag elkezdett beszélni. Az MSZP tagad, a Fidesz megdöbbent, a Jobbik feljelent.

Gyilkosoknak kedvez a kormány

Nem elég, hogy két hét alatt nem lett rend, a gyilkosokat a kormány által megalkotott új Büntető törvénykönyv alapján még korábban szabadíthatják rá a társadalomra.

Fociabszurd Alsóbivalytöcskölédtől Felcsútig

Ha az elmúlt években semmilyen hír nem jutott volna el Önökhöz, csak ennyi, hogy Puskás Öcsi egykori klubjának szurkolói nem vehetik szájukra a legenda nevét, mert azt egy falu csapata használja, azért talán elgondolkodnának, hogy itt valami nagyon, de nagyon nem stimmel. Ugyanakkor a többség nyilván figyeli a híreket, akik közül sokan mondták is már azt elmúlt 24 évben, hogy na, ezt már tényleg nem hiszem el. Pedig de, a rendszerváltó politikai elit és gátlástalan holdudvara mindig bizonyítja, hogy tud még hova „fejlődni”, és nem ismer lehetetlent.

A magyar közvélemény immunis…

Nem tudni, lesz-e ukrán-orosz, ha úgy tetszik euroatlanti-orosz közvetlen katonai konfliktus az ukrajnai polgárháborús állapotok után. Amennyiben viszont igen, úgy a kárpátaljai (felvidéki) magyarokkal igen könnyen megtörténhet, amit a délvidéki magyarság már átélt az 1991-ben kezdődött délszláv háborúban, ez pedig a közvetlen és indirekt népirtás.

A nagy minimálbérverseny

Kampányidőszak lévén nem ritkán találkozunk igencsak „meredek” ígéretekkel a pártok részéről. Legutóbb a választási együttműködésük nevét meghatározni képtelen baloldali pártok rukkoltak elő a 100 ezer forintos minimálbér megadásának szükségességével, elemzésünkben annak néztünk utána, hogy mindez demagóg kampányígéret-e, vagy végrehajtható és hatásos reform.

Játék határok nélkül

Miért pont Ukrajna? – merül fel a kérdés a hónapok óta egyre csak fokozódó nemzetközi helyzetet figyelve. A válasz pedig egyszerű: Ukrajna az eurázsiai sakktábla része, amelyért most sötét és világos bábuk feszültek egymásnak. S hogy miért pont Eurázsia? Mert az a világ közepe, és aki az ellenőrzése alatt tartja, az az egész világot uralja!

Halálos játékok az interneten

Már legalább öt halálos áldozatot szedett a NekNomination nevű internetes játék, amelyben minél durvább összetételű koktélokat kell lehúzni egyben, majd az arról készült videót megosztani a Facebookon. Magyarországon csak sörözéssel találkozunk, külföldön viszont a vizelet és a gázolaj bekeverése sem volt túlzás. Halálos hülyeségek egy lájk kedvéért.

Lelkek gördeszkás szolgája

Nem akartam pap lenni, viszont éreztem a Jóisten hívását. Úgy tudnám ezt kikristályosítani, mintha azt mondta volna nekem annak idején, hogy „indulj el, én veled leszek!” És ezt meg is tapasztaltam – nyilatkozta a Bar!kádnak Lendvai Zoltán János, a Zala megyei Rédics plébánosa, aki egy 3 perces kisfilm jóvoltából évekkel ezelőtt mint „gördeszkás pap” vált ismertté Magyarországon, majd az egész világon. A plébános szerint ma a legnagyobb hiánycikk mindenhol a személyes szeretet, ezért lelkipásztorkodásában is erre helyezi a hangsúlyt.

Sopronban

Nagyon sok okunk van szeretni Sopront. Szeretjük legfőképpen azért, mert – dacolva minden szebb jövendőt ígérő jóslattal – itt maradt velünk a süllyedő hajón, és végigélte velünk ezt a viszontagságos 84 esztendőt. Jól tudjuk, 1921-ben dönthetett volna másként is, ám az ezer év erősebb volt, mint a gyomor. Mindezt úgy, hogy a német többségű város 72 százaléka szavazott a maradás mellett. Az eseménynek 1922-ben törvény állított emléket, ekkortól hívják Sopront a leghűségesebb városnak (Civitas fidelissima). A döntés napja, december 14-e Sopron ünnepe.

Obrusánszky Borbála: A hurrik érdemei (őstörténeti melléklet)

A hazai történelemkönyvek lapjain olvashatunk az ősi egyiptomi civilizációról, a Közel-Kelet kis népeiről, szóba kerülnek a mezopotámiai sumérok mint kultúrateremtő népek. A lista azonban nem teljes, kimaradt belőle egy hatalmas és erős lovas nép, a hurrik, akik nagy hatást gyakoroltak a fenti népek szinte mindegyikére, és több száz évig erős államokat teremtettek.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

alfahir.hu