2017. 01. 11. 21:18

Tarlós perelni fog, ha bukunk a 4-es metró pénzeiből

A főváros az állammal együttműködve polgári peres eljárásokat indítana, ha a 4-es metró beruházásához kapcsolódó európai uniós támogatásokból pénzt kellene visszafizetni. Ezt Tarlós István főpolgármester helyezte kilátásba szerdán, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve, nincs még olyan uniós döntés, amely visszafizetési kötelezettségről szólna.
 

Az MTI szemlézése szerint Tarlós István azt mondta, ha komoly uniós büntetés lesz, akkor a kormány és a városvezetés polgári peres eljárás keretében meg fogja találni azokat a cégeket és személyeket, akik 2010 előtt a várost és az államot ilyen helyzetbe hozták.

A főpolgármester elmondta azt is: úgy tudják, az Alstom-metrókocsik 2006-os közbeszerzése kapcsán folyó ügyészségi eljárásban három gyanúsított van.

Amikor a Fidesz szerint aggályos egy közbeszerzés, mert az az egyik pályázónak kedvez bármi

Az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság jelentésében aggályosnak és jogszerűtlennek tartja a beszerzés egyes eljárásait - mondta el a testület elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.Csepel fideszes polgármestere szerint a vizsgálatok alapján úgy tűnik, mintha a közbeszerzési eljárásnak "nehezen lehetett volna" más nyertese, mint az Alstom (itt igyekszik a kedves olvasó nem felgyújtani okostelefonját, laptopját).