Tarthatatlanok a vádak! Kiengedték a börtönből a székely vármegyéseket

Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt éjfélkor kiengedték a Bukaresti börtönből, a székely vármegyések házi őrizetbe kerültek - tudta meg az Alfahír.

A román bíróság az ügyvédjeik sokadik fellebbezését elfogadva tegnap délután úgy határozott, hogy elrendeli a házi őrizetet.
 
Szőcs Zoltánért és Beke Istvánért már el is ment családjuk a bukaresti börtönbe, és hazamentek.
 
 
Az ügy körülményeire jellemző, hogy portálunk jogi szakértője szerint már az elmúlt hónapokban is látszott: 
 
a román bíróság is tudta, hogy teljesen tarthatatlanok a vádak és csak politikai okok miatt tartottak őket előzetes letartóztatásban, házi őrizetbe való kiengedésüket pedig egyértelműen a nyári politikai uborkaszezonra időzítették.
 
Bár a román média már tegnap délután megkapta a házi őrizetről szóló hírt, most egységesen agyonhallgatta. Pedig elég komoly hírértéke van annak, hogy ki kellett engedni a fogva tartásból a két "veszélyes terroristát" akikkel decembertől áprilisig folyamatosan riogatták a román népet.
 
 
Szőcs Zoltán első szabadlábon adott üzenetében elmondta: megerősítette a börtön és Isten segítségével folytatják a küzdelmüket a székely igazságért.
 
Köszönetet mondott minden nemzeti érzelmű magyarnak, hogy kiálltak mellettük és összefogtak az igazságtalansággal szemben. 
 
A HVIM erdélyi vezetőit 2015 decemberében vették őrizetbe a román hatóságok. A koholt vádak alapján történt eljárást tiltakozások sora kísérte, Magyarországon a Nemzeti összetartozás bizottsága is foglalkozott az üggyel.