Tavasszal is fogad gyakornokokat a Jobbik

A Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja ismét meghirdeti gyakornoki programját felsőoktatási hallgatók és friss diplomások részére. A program lehetővé teszi, hogy az abban részt vevő egyetemisták, főiskolások megismerjék az Országgyűlés munkáját, szervezetét az előttünk álló tavaszi törvényalkotási időszakban. Az érdeklődök bármilyen, általuk kiválasztott szakterületen elmélyíthetik tudásukat, beleláthatnak a törvényalkotás mélységeibe és annak apró részleteibe, ugyanis a frakció tagjai mellett bármely bizottság vagy épp a párt kodifikációs csoportjának munkájába is bekapcsolódhatnak - olvasható a felhívásban.

A bizottsági munkába való betekintés, a plenáris ülések nyomon követése, az Országgyűlés különböző szervezeti egységeinek előadásai, valamint a képviselők munkáját segítő egyéb szakmai feladatok biztosítják, hogy a programban részt vevő hallgatók hasznos két hónapot töltsenek a frakció mellett, és a tapasztalatokat, a gyakorlati tudást, valamint a különféle szakmai ismereteket a későbbiekben is hasznosítani tudják - ismerteti a párt.

A gyakornoki program részletei:

Időtartama: 2016. február 29. – 2016. április 29.
Minimális munkavégzés: heti 15 óra vagy havi 60 óra (rugalmasan kezelve, így a vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmány sem kizáró ok).
 
Minden gyakornok „mentort” kap maga mellé egy képviselő személyében (lehetőség szerint a motivációs levélében megjelölt szakterületnek megfelelően), akivel bizottsági üléseken vehet részt, és aki a szakmai munkáiba bevonja. A jogalkotási munka iránt érdeklődők a kodifikációs csoport részéről is kaphatnak mentort maguk mellé.
 
A jelentkezés feltételei:
  • egyetemen, főiskolán hallgatói jogviszony vagy diploma
  • legalább 3 befejezett félév
  • legalább egy középfokú nyelvvizsga
A jelentkezés folyamata:
  • Önéletrajz beküldése
  • Motivációs levél küldése, mely egyrészt az országgyűlési munkában való részvétel indokait tartalmazza, másrészt a jelentkező politikai, szakmai munka iránti érdeklődését indokolja meg. Itt kell megnevezni azt a szakterületet, ami iránt a jelentkező érdeklődik (a levél terjedelme maximum 2 oldal lehet).
A jelentkezés határideje: 2016. február 16.
 
A dokumentumokat a gyakorlat [at] jobbik.hu címre várják. Bármely kérdés esetén is ezen az e-mail címen lehet érdeklődni.
 
A gyakornoki munkáért a vidéken élő és ott is tanuló diákok a Budapestre utazáshoz szükséges költségtérítésben részesülhetnek.
 
Az önéletrajzok és motivációs levelek beérkezése után a legjobb jelöltek személyes meghallgatására kerül sor, melyről az önéletrajzban megadott elérhetőségeken fogják értesíteni az érintetteket. A személyes beszélgetésekre 2016. február 17. és február 25. között fog sor kerülni, majd pedig a felvett gyakornokok február 29-én kezdhetik meg munkájukat.
 
A felhívást Vona Gábor frakcióvezető és Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes írta alá.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss