2014. 09. 04. 08:35

Temetéssel és antiszemitizmussal magyarázkodik Suchman

Suchman Tamás új történetet mesélt el a marcali esettel kapcsolatban, ahol párttársaira borította az MSZP-s pultot: azt mondta, nem akart találkozni MSZP-s párttársával, de ha már meglátta, odaszaladt, hogy elmesélje neki, temetésre siet. A megtámadott párttásra pedig ugyanúgy antiszemita, mint a párt harmada - vélte.

A korábbi MSZP-s privatizációs miniszter, a Balaton Fejlesztési Tanács volt elnöke múlt hétvégén szétverte a szintén szocialista politikus, Harján Dávid aláírásgyűjtő pultját Marcaliban. Harján szerint Suchman ráborította a pultot, meg akarta ütni a barátnőjét, és ordítozott - emlékeztet az Index.

Suchman tegnap a következő magyarázatot adta a Hír TV műsorában, ahová behívták, hadd mesélje el “valóban” mi is történt. A volt miniszter így emlékezett:

Rohantam, mert a legjobb barátom temetésére mentem, ahol engem kért fel az édesanyja, hogy beszédet mondjak. Volt még körülbelül 52 percem, amikor szerettem volna, ha nem futok össze ezzel az emberrel. Ennyi a történet. Aztán megálltam, és rohantam oda, hogy elmeséljem neki a történetet, mert éppen megyek temetésre, és ennél rosszabb, hogy egy temetésen kell valamit tennem. És elbotlottam, és akkor elkaptam ezt az izét, ő üvöltözött.

Suchman tegnapelőtt még azt mesélte az Indexnek, hogy nem történt semmi ilyesmi, aztán mégis eszébe jutott mi is volt. Elmondásra szerint Harján és a barátnője, Horváth Zoltán a városi MSZP-elnök, Mészáros Géza elnökhelyettes és Sárdi Árpád megyei listavezető rosszul látta a történteket, akik egyébként feljelentést is tettek.

Suchman Tamás szerint továbbá Harján azért fordult ellene, mert ugyanúgy antiszemita nézeteket vall, mint a szocialista politikusok több mint harmada.

Index - alfahir.hu