2015. 03. 15. 15:16

Templomot rongáltak Szentgotthárdon

Egy nyilvánvalóan ateista prolinak láthatóan nem tetszett, hogy állnak még a templomok, illetve vasárnap nem vásárolhat, ezért emberünk úgy gondolta, megteszi, amit megkövetelt a beszűkült világképe: rongál egyet.

"Isten is megpihent a hetedik napon, pihenjetek ti is!" - írta fel a templom ajtajára, majd a nagyobb nyomaték kedvéért purhabbal fújta be az ajtót, hogy ne lehessen azt kinyitni. A sutyerák viszont nagyon egyszerű véglény lehet, mivel a templommal szemben térfigyelő kamera van, így ha nem takarta el a fejét, elég hamar megtalálják.

gh

Közleményben reagált a Jobbik

Lábodi Gábor, a Jobbik helyi elnöke, önkormányzati képviselője és megyei közgyűlési képviselője közleményben reagált a történtekre:

A Jobbik nem egyszerűen rongálásnak, hanem a római katolikus közösség elleni támadásnak veszi a hétvégén történteket.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az országos média ingerküszöbét nem érte el az az esemény, ami vasárnap reggel fogadta a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomba igyekvő híveket, nevezetesen a templom kapuját valaki purhabbal körbefújta, valamint a következő feliratot ragasztotta ki: „Isten megpihent a hetedik napon, pihenjetek Ti is”. Mivel ez az eset „csak” egy római katolikus templommal történt, így nem számított hírértékűnek a fősodratú sajtó szemében.

Véleményünk szerint ez nem csupán egy országos szinten is jelentős műemlék megrongálása, hanem támadás a helyi római katolikus közösség ellen, valamint Szentgotthárd város legfontosabb jelképének meggyalázása. Ez a cselekedet egyértelműen mind fizikailag, mind jelképesen akadályozni akarta a híveket a szabad vallásgyakorlásban. Mindannyian tudjuk, hogy amennyiben ez a gyalázatos tett egy zsinagógával történt volna, akkor egy hatalmas jajkiáltás rázta volna meg az egész világot, ezért felszólítjuk a rendőrséget, hogy legalább olyan hatékonysággal járjon el, mint ahogyan ezt az általam felvázolt fiktív esetben tenné!