2017. 01. 04. 07:32

Tiborcz egy offshore-cégnek adta el állami projektekben érdekelt ingatlanos cégét

Az ember nem igazán tud egy offshore-cég esetében másra gondolni, minthogy már megint valami disznóság van a háttérben. Az offshore a köznyelvben egyenlő lett azzal, hogy valaki így mentegeti és rejtegeti vagyonát és megpróbál mindenkit hülyének nézni. Korábban a Fidesz is keményen támadta az offshore-cégek használóit, de kormányra kerülve ezt már elfelejtette, és azóta Orbánékat is érték kritikák offshore-ügyletek miatt. A Panama-iratokból pedig kiderült, hogy fideszes politikusnak is volt offshore-érdekeltsége.

Na most történetesen Orbán Viktor veje, Tiborcz István éppen mostanság adta el állami projektek közelségébe került ingatlanos cégét egy offshore-cégnek, amelynek tulajdonosáról amúgy semmit sem tudni. Erről a 444.hu számolt be a Direkt36 oknyomozó portál cikke nyomán.

Tiborcz tavaly augusztus végén vásárolta be magát a WHB Ingatlan Kft. nevű cégbe, a cégbírósági iratok szerint azonban november elején már el is adta a tulajdonrészét egy offshore-cégnek, a Brit Virgin-szigeteken tavasszal bejegyzett Synergy Global Consulting Limitednek.

Egyelőre nem ismert, hogy ennek a cégnek ki a tulajdonosa, és a cégbíróságon lévő iratokból nem derül ki az sem, hogy a miniszterelnök veje mennyit kapott az értékes tulajdonrészért.