Tömeges emigrációtól tart Észak-Korea?

Szokatlanul erős éjszakai járőrözés folyik egy ideje Észak-Korea egyik kínai határszakaszán - jelentette vasárnap a dél-koreai hírügynökség a kínai sajtóra hivatkozva.

Az éjszaka járőröző katonák létszáma magasabb, mint a nappaliaké, ami a határvédelem szokatlan megerősítését jelenti a korábbi téli évszakokhoz képest - írta Global Times kínai kormánylap egy Tantung városban készült helyszíni riportban. A lap szerint a járőrök tízméteres távolságban követik egymást.

Tantung a Jalu-folyó partján fekszik, amely a külföldre menekülő észak-koreaiak kedvelt útvonala. Az emberek folyamatosan áramlanak Kína északkeleti térségébe, hogy megszabaduljanak az otthoni állandó élelmiszerhiánytól és az évtizedek óta folyó durva politikai elnyomástól.

Nem ez az első eset, hogy Észak-Korea szigorítja határai ellenőrzését, de most egybeesik azzal, hogy kivégezték Dzsang Szong Teket, az elnök kegyvesztetté vált nagybátyját, akit Kim Dzsong Un után a második számú vezetőnek tekintettek.

Kínában észak-koreai szökevények tízezrei rejtőznek, akik abban reménykednek, hogy Thaiföldön vagy más dél-ázsiai országon keresztül eljuthatnak Dél-Koreába.

MTI - alfahir.hu

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

sss
2019. december 12. | 10:22
1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.