2016. 08. 30. 21:36

Toroczkai szerint ez egy pokoli nap volt, de már pénteken választ ad a Fidesz üzenetére

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke is ott volt, amikor a Budaházy Györgyre 13 esztendő fegyház büntetést mondott ki a bíróság elsőfokon. A 2006-os megmozdulások másik szimbólikus alakja szerint a Fidesz-kormány üzent ezzel az ítélettel, de Toroczkai is kész választ adni - ez derül ki az alább olvasható Facebook-bejegyzéséből.

"Pokoli nap volt a mai. Együtt kínlódtam végig Budaházy Gyuri családtagjaival, régi barátaimmal, Gyuri háromgyermekes feleségével, Bernivel, és kétségbeesésében is küzdeni akaró édesanyjával ott a Markó utcai bíróságon, ahol már olyan sok politikai pert ültem végig, időnként nem is a hallgatóság soraiban, hanem a vádlottak padján. 125 év fegyház (!), feltételes szabadlábra helyezés nélkül 17 hazafinak 2016-ban a tévészékház ostromának 10. évfordulója előtt. 2006 és 2010 között egy permanens nemzeti ellenállás zajlott, amelynek a végén megbukott a Gyurcsány-kormány és megsemmisült az SZDSZ, a Fidesz pedig kétharmaddal ment a mennybe, a Jobbik megtizenhétszerezve az erejét bejutott az Országházba. Amennyiben a nemzeti ellenállás nem rántja le az álarcot a Gyurcsány-kabinetről, s azzal a kormánnyal éri el Magyarországot a migráns-invázió, hazánknak és nemzetünknek rövid idő alatt vége lett volna.

Nem kétséges, hogy történelmi tett volt ellenállni annak a hazug és nemzetáruló hatalomnak. Ennek a nemzeti ellenállásnak az emblematikus alakjait ítélték ma jóval brutálisabb fegyház-büntetésekre, mint amilyeneket nyugdíjas néniket a házukba betörve megtámadó, megerőszakoló, kiraboló és meggyilkoló borsodi és nyírségi szubkulturális bűnbandák szoktak kapni. Mindezt azért, mert a vádirat szerint főként Molotov-koktélokat dobáltak MSZP-s, SZDSZ-es pártirodákra.

A Fidesz-kormány üzent nekünk. Ezt a vérlázító vádiratot már a korábbi Fidesz-párttag és képviselőjelölt Polt Péter által vezetett ügyészség fogalmazta meg, ők nevezték terrorszervezetnek a csoportot, ők kértek több mint 20 évet Budaházyra. A peres ügyekben a bíróságokat kijelölő Országos Bírósági Hivatal elnöke pedig a Fidesz-alapító Szájer József felesége, Handó Tünde. A bíróságon az is elhangzott, hogy maradtak felderítetlen szálak, ez üzenet volt a nemzeti ellenállás azon vezetői felé, akik nem ültek ott a vádlottak padján. Üzentek, hogy húzzuk meg magunkat, mert könnyen ott találhatjuk magunkat egy kirakatper közepén. Ráadásul ez az üzenet a románokhoz is elér, akik két székely vármegyés vezető ellen fogalmazzák éppen a koncepciós ítéletet, hasonlóan ördögi váddal: Néhány csillagszóró alapján leterroristázták a székely hazafiakat. Mi várhat rájuk ezek után Bukarestben?

Hát, nem. Nem vagyok hajlandó félni. Nem féltem a Gyurcsány-kormánytól, nem fogok az Orbán-kormánytól sem!

A Jobbik holnapi elnökségi ülésén kezdeményezni fogom, hogy a Jobbik terjesszen a parlament elé egy amnesztia-törvényjavaslatot, amely törvény közkegyelemben részesítené a 2006 és 2010 között történt valamennyi politikai ügy szereplőjét, így a Budaházy-ügy vádlottjait is. Ők a magyar népért küzdöttek, nem bűnözők és főleg nem terroristák! A Fidesznek így színt kell vallania. A parlament 2011-ben már gyakorolta a közkegyelmet az LMP-s aktivisták ellen indult büntetőügyben, most kiderülhet, hogy hol is áll valójában a Fidesz.

Emellett tüntetéssorozatba is kezdünk, az elsőre pénteken 18 órakor kerül sor. Helyszín, részletek hamarosan..."