Tovább lopták a cigányok az áramot Kenderesen

Nem tétlenkedtek sokáig Kenderesen az áramtolvajok. Január 29-én a rendőrség és az E.On munkatársai megszüntették az áramlopást és elvonultak a helyszínről, szinte azonnal vissza is kötötték az illegális vezetékeket.

Első razzia

Közösen razziázott a rendőrség és a helyi áramszolgáltató januárban Kenderesen, ahol áramtolvajokat kerestek.

A karcagi rendőrkapitányság beosztottjai és az áramszolgáltató munkatársai megtervezett, összehangolt ellenőrzést hajtottak végre kedden Kenderesen, hogy áramtolvajokat kerítsenek kézre.

Az akció során nyolc épületnél találtak jogtalan és szabálytalan áramvételezést. A tolvajok a ráakasztós módszerrel jutnak áramhoz, amivel csak annyit lehet tenni, hogy a kollégák megszüntetik azokat. Újra és újra visszajárunk ellenőrizni, ilyen akciókra nemcsak Kenderesen, hanem az egész országban lehet majd számítani – jegyezte meg a Magyar Nemzetnek Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője.

A lopással okozott kárérték megállapítása folyamatban van. A karcagi rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyekben.

30 fok lopott árammal

Akadt,ahol 30 fok volt a házban,mert a lopott árammal fűtöttek. A házakba illegálisan bekötött vezetékeknek a megközelítése is halált okozhatott volna.
Nem túl nagy az ijedtség, tovább lopnak

A január 29-i razzia után a rendőrök és az E.ON munkatársai elvonultak a helyszínről, többen azonnal visszaköthették az áramot. A Karcagi Rendőrkapitányság beosztottjai és az áramszolgáltató munkatársai ismételt ellenőrzést tartottak Kenderesen 2013. február 7-én, mivel újabb áramlopásról érkezett lakossági bejelentés. A hatóság emberei négy házban észleltek illegális áramfelhasználást, melyek között volt olyan épület, ahol a korábbi ellenőrzés után ismételten engedély nélkül, szabálytalanul visszakötötték az áramot.

Pádár Lászlóné, Kenderes polgármestere is megerősítette: a tolvajok közül voltak, akik visszakötötték az áramot a településen, az utólagos ellenőrzés során újból megszüntették az illegális áramlekötéseket.

Legutóbb a szakemberek három-négy helyen találkoztak jogtalan és szabálytalan áramvételezéssel, és összesen csak 10-15 család lehet érintett a bűncselekményekben – tette hozzá a településvezető. Pádár Lászlóné kitért arra is, hogy Kenderesen nagyon sokan fel vannak háborodva az áramlopások miatt - írja a mai Magyar Nemzet.

mno.hu - szoljon.hu - alfahir.hu