2014. 03. 30. 11:05

További rejtett tízmilliókat találtak Simon nevén (Frissítve)

Az mno.hu értesülése szerint több újabb, Simon Gábor volt szocialista elnökhelyetteshez tartozó bankszámlát azonosítottak a hatóságok a Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk alapján. A portál szerint az egyik számlán idén januárban kétszázezer euró (62 millió forint) volt, de korábban egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A Magyar Nemzet hírportálja úgy tudja, hogy a hatóságok által talált egyik számlát a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezették, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt. A lefoglalt banki iratok szerint a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi pénzintézetnél.

Az mno.hu azt írta, hogy a számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb, előfordult, hogy néhány naponta regisztrált a bank rendkívül nagy összegű, esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket, és ennek a számlának a terhére tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlásokat is végeztek. A bizonylatok tanúsága szerint 2011. április 4-én a számla egyenlege például 762 346 euró volt - írta a portál.

Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják, március 10-én őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van. Először a Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy Simon Gábornak egy bécsi számlán több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Frissítés:

Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője közleményében ismertette, a Jobbik reméli, hogy a nagy baloldali összeborulás ma délutáni rendezvényén a vezetők megmagyarázzák maradék híveiknek és a teljes közvéleménynek, kinek a pénzét kezelte éveken keresztül Simon Gábor, az MSZP bukott második embere. Az újabb százmilliók forrására joggal kíváncsi minden magyar választópolgár - szögezte le a jobbikos képviselő.

MTI - alfahir.hu