2014. 12. 24. 11:25

Trükköztek a hulladéktárolókkal, nem lesz boldog a karácsony

Nem mindenkinek sikerült jól a karácsonyi készülődés. A két férfi hónapokig trükközött a hulladéktárolókkal, de aztán a szolgáltató lecsapott rájuk. A párost most üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják.

aA 23 éves B. Balázs és 47 éves B. Zoltán a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint öt hulladéktárolót helyezett ki hétről hétre az utcára, melyeket a helyi hulladékgazdálkodó minden esetben kiürített, mert a szemétszállítást végzők látták a konténereken a díjfizetést igazoló, 2014. évre szóló matricát - olvasható a kemma.hu-n.

A szolgáltatónál 2014 novemberében kiderült, az év során ingyen vitték el az üzletház szemetét, a konténerekre hamis címkéket ragasztottak fel, mellyel megtévesztették a szemétgyűjtőket. A szolgáltató feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók december 23-án, a heti szemétszállítás napján kifigyelték a gyanúsítottak által üzemeltetett üzletházat.

A nyomozók beépültek

Látták, hogy az alkalmazottak a kukásautó érkezése előtt az udvarból az utcára tolták a konténereket, melyeket ezután közelebbről is szemügyre vettek, és kiderült, négy konténeren nem a szolgáltató által kiadott matrica volt, a gyanú szerint azokra a tulajdonosok maguk ragasztották fel az eredetihez hasonlót. Apát és fiát a nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki.

alfahir.hu