2016. 12. 31. 18:32
MTI

Trump az ellenségeinek is boldog új évet kívánt, Putyin csak szépeket mondott

Donald Trump megválasztott elnök boldog új évet kívánt szombati Twitter-üzenetében az amerikai népnek, egyben rosszakaróit is felköszöntötte.

"Boldog új évet kívánok mindenkinek, köztük számos ellenségemnek és azoknak is, akik ellenem küzdöttek és megalázó vereséget szenvedtek, most pedig nem tudják, mitévők legyenek" - fogalmazott Trump, aki üzenetét azzal zárta, hogy "szeretettel".

A megválasztott amerikai elnök sajtóértesülések szerint a szilvesztert a Florida állambeli Palm Beachben található Mar-a-Lago nevű magánklubjában tölti, zárt körű partit rendez, amelyre mintegy 800 vendég hivatalos, köztük Sylvester Stallone akciófilm-sztár.

Putyin semleges maradt

Az oroszok legyenek figyelmesek hozzátartozóikkal és bánjanak tisztelettel egymással - fogalmazta meg kívánságát Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi köszöntőjében, amelyet Oroszország távol-keleti felében már sugároztak a televíziók.

Putyin, aki nem érintett politikai témákat beszédében, elmondta: varázslatossá tehető a szilveszter, amihez nem kell más, csak annyi, hogy szeretettel és hálával viseltessünk szüleink iránt, figyelemmel és törődéssel övezzük gyermekeinket, családunkat, tiszteljük kollégáinkat munkahelyünkön, ápoljuk baráti kapcsolatainkat, álljunk ki az igazságért és igazságosságért, legyünk könyörületesek, segítsünk azokon, akik támogatásunkra szorulnak.

Az államfő békét és virágzást kívánt Oroszországnak, boldogulást és egészséget az állampolgároknak.