2016. 08. 17. 07:46
MTI

Trump: embereket, nem szavazatokat látok az afroamerikaiakban

Donald Trump helyi idő szerint kedden, késő este elmondott beszédében az afroamerikai szavazók támogatását kérte Wisconsin államban. 

A republikánus elnökjelölt West Bend városkában beszélt, amely egyórányira esik Milwaukee városától, amelynek lakói nagyon nagy arányban feketék, és az elmúlt napokban erőszakos tüntetések színhelye volt. Trump azt állította, hogy a Demokrata Párt "kudarcot vallott és elárulta" az amerikai feketéket, elnökjelöltjükről, Hillary Clintonról pedig azt mondta, hogy álszent, amikor a kisebbségi csoportok szavazataira vadászik, mert

"csak szavazatokat lát bennük és nem embereket, akik jobb jövőt érdemelnek. A demokraták eddig készpénznek vették, hogy övék a fekete amerikaiak voksa, de ennek meg kell változnia!"

fogalmazott Trump. Azokban a városokban, amelyeket demokrata párti politikusok irányítanak - ilyen Milwaukee, Baltimore vagy a szövetségi főváros, Washington is -, mélyült a szegénység és több lett a bűncselekmény - mondta. Trump munkát, lehetőségeket, biztonságot és mindenki számára egyenlő esélyeket ígért elnökké választása esetére.

"A bűnözés és az erőszak támadás a szegények ellen, és ezt egy Trump-kormányzat nem fogja elfogadni"

- jelentette ki. Trump hangsúlyozta, hogy szerinte azok támadják őt, akik eddig rosszul vezették az országot, nem tettek az emberek életkörülményeinek jobbításáért, és egyik vesztes háborúból a másikba vitték az Egyesült Államokat.

"Itt az ideje, hogy olyan vezetése legyen az országnak, amely azt vallja, hogy első Amerika"

- mondta Trump. Megismételte korábbi beszédeiből ismert néhány ígéretét: például a NAFTA (az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény) újratárgyalását, vagy a Kínával fennálló kereskedelem kiegyensúlyozását. Érintette a bevándorlás ügyét is. Azt mondta: mindenkit elfogad, aki tiszteli az amerikai alkotmányt, beilleszkedik és "szereti az országot".