Trump most éppen a Clinton házaspárt dícséri

Donald Trump, a megválasztott amerikai elnök nem zárja ki, hogy tanácsokat kérjen Bill Clinton volt elnöktől, erről a CBS televíziónak adott interjújában beszélt. Az interjú egészét vasárnap sugározza a CBS, a híres 60 perc című esti magazinjában, ám részleteket már nyilvánosságra hoztak belőle, írta az MTI.

Trump elmondta, hogy a választás éjjelén Bill Clinton felhívta őt telefonon, és gratulált neki az eredményhez.

"Nem is lehetett volna szeretetreméltóbb, nagyon kedves volt, arról beszélt hogy hihetetlen volt a választási küzdelem, az egyik leghihetetlenebb, amelyet valaha látott. Nagyon-nagyon kedves volt"

- idézte fel kedd éjjeli beszélgetését vetélytársa férjével, Bill Clintonnal. Majd nagy elismeréssel szólt Bill Clintonról és az egész Clinton-családról. Az újságírónő kérdésére, hogy vajon kikéri-e majd Bill Clinton tanácsait is, Trump azt felelte: "meggondolom, természetesen".       

Nem takarékoskodott Hillary Clinton dicséretével sem. Elmondta, hogy vetélytársa is felhívta, amit szerinte nyilván nem könnyű szívvel tett meg.

"Megértem őt, nekem még inkább nehezemre esett volna egy ilyen telefon. De elbűvölő volt, azt mondta: gratulálok, Donald, jó munkát!"

- mesélte Trump a CBS munkatársnőjének. Fontosnak tartotta még azt is elmesélni, hogy amikor Hillary Clintonnal beszélt, megköszönte neki a küzdelmet.

Mr. Trump a leghatározottabban elítéli a Ku Klux Klan üzeneteit

A fehérek felsőbbrendűségét hirdető szervezet december 3-ra hirdette meg felvonulását. A parádé részleteit - hogy Észak-Karolinában pontosan hol és hány órakor akarják megtartani felvonulásukat - egyelőre nem tették közzé a honlapjukon, ám már a tény bejelentése is óriási felháborodást váltott ki republikánus és demokrata párti hívekben egyaránt.

"Nagyszerű ellenfél volt, igazán erős és nagyon intelligens"

- hangsúlyozta Donald Trump.