2014. 11. 26. 08:14

Túladagolás végzett a hummeres gázolóval?

hummerSzázszoros gyógyszeradag lehetett annak az osztrák férfinak a vérében, aki 2012. október 11-én halálra gázolta Hummer terepjárójával Kenéz Imre rendőrmotorost Apátfalván, az első fokon 15 év fegyházra ítélt férfi a gázolás évfordulójára időzítette öngyilkosságát - írta szerdai számában a Délmagyarország.

A szegedi napilap a börtönben elhunyt osztrák férfi ügyét jól ismerő, de az érintettség és a lehetséges szankciók miatt neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt írja, a fogvatartottnak egy osztrák szakorvos javaslatára írtak föl nyugtatót. Egyhavi adagot a börtön engedélyével magánál tarthatott. A toxikológiai vizsgálat során ennek a hatóanyagát találták meg az elhunyt vérében, mégpedig a normál dózis százszorosát. A férfi három hónapig gyűjtögethette a pirulákat, jóval a szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezhette az öngyilkosságot.

A fogvatartott október 10-i halála után átkutatták celláját, ahol egy naplót találtak. Az osztrák gázoló arról írt, hogy öngyilkosságát Kenéz Imre halálának második évfordulójára tervezte. Azt is leírta, hogy a börtönben töltött idő alatt belátta, eddig mindenkinek csak problémát okozott, Ausztriában is csak a családi kapcsolatok miatt úszta meg a komolyabb büntetést - áll az újságcikkben.

MTI – alfahir.hu