2016. 12. 28. 21:41

Tüzérségi gránátokkal lőtték Oroszország damaszkuszi nagykövetségét

Kétszer is tüzérségi lövedékkel vették célba szerdán a damaszkuszi orosz nagykövetséget - jelentette be az orosz külügyminisztérium, amely áldozatokról nem adott hírt.

Az első lövedék a követség egyik belső udvarát találta el, a második a képviselet közelében csapódott be. A fel nem robbant lőszereket tűzszerészek hatástalanították.

A két támadásra közép-európai idő szerint délelőtt 11 órakor és 11 óra 19 perckor került sor. Az orosz külügyi tárca közleménye szerint a "hitvány" támadást szélsőségesek követték el titkos, "élő pajzzsal" álcázott búvóhelyeikről. Provokációjuk célja az, hogy kisiklassák a béke megteremtését Szíriában - hangsúlyozta a külügyi tárca.

Tettük jól mutatja, hogy a szélsőségesek szándéka a terror és az erőszak további szítása, valamint a félelem légkörének fenntartása - szögezte le. A közlemény hangsúlyozta: el kell ismerni, valós fenyegetést jelentenek az orosz nagykövetségre és munkatársaira a Damaszkusz külvárosaiban meghúzódó terrorcsoportok, ez pedig még inkább szükségessé teszi, hogy mihamarabb felszámolják az ilyen terrorista fészkeket.