2012. 02. 10. 22:06

Ügyészségen a MÁV-székház ügye

Korondi Miklós országgyűlési képviselő 2011. december 14-én ismeretlen tettes (ek) ellen, hűtlen és hanyag kezelés bűncselekmény gyanújával megtette a feljelentést a MÁV Andrássyúti székháza ügyében.

Korondi Miklós2009-ben az üggyel kapcsolatban más személy által már egyszer történt feljelentés a Fővárosi Főügyészség részére, de akkor nem rendeltek el nyomozást. A Jobbik képviselője által tett feljelentést az ORFK illetékességből továbbította a Fővárosi Főügyészségre.

Korondi Miklós a barikad.hu-nak elmondta: bízik benne ,hogy a szükséges vizsgálatokat lefolytatják, és a felelősök előbb-utóbb a vádemelés után a bíróságon felelnek tettükért.

Mint ismeretes, 2008 évtől, mikor már a pénzügyi válság elérte hazánkat, és több más területen a takarékosságra összpontosítottak, érdekes módon akkor jutott eszébe a MÁV menedzsmentjének új székházat bérelni a Könyves Kálmán körúton. A magyarázat az volt, hogy több más vasúti irodaházban lévő adminisztratív létszámot egy központba tervezik foglalkoztatni, de a valós ok Korondi szerint az volt, hogy a székházat értékesíteni kívánták. Az Andrássy úton a világörökség részeként bejegyzett terézvárosi negyedben ekkor már kiderültek az ingatlan panamák, melyeknek elkövetői bírósági szakban várják az ítélethozatalt.

Az Andrássy úti MÁV Vezérigazgatóság éves fenntartási költsége 176-196 millió Ft között mozgott, míg a Könyves Kálmán körúti Parkway irodaház bérleti díja (összköltsége) 1.645 millió Ft-nál kezdődött, de mivel a szerződésben az össeget euróban kötöttékki,  ez mára meghaladja a 2 milliárd forintot. Információink szerint az épületet még mindig nem tudják "megtölteni", ezért az szerte az országból szervezetösszevonásokat rendelnek el, központosítanak.

Korondi portálunknak nyilatkozva rámutatott: a MÁV-székház azóta is ott áll üresen, állaga napról-napra romlik. Sok vasutas vágya, hogy a felújított saját tulajdonú MÁV székházba mielőbb visszaköltözhessen. Hogy kinek, kiknek volt az érdeke, és hogy ment át ez a Felügyelő Bizottsági döntésen, azt remélhetőleg hamarosan megtudhatjuk. Bízunk benne, hogy már nem kell rá sokat várni - mondta el a képviselő.

barikad.hu