Új infó az ózdi lehallgatási botrányról: informatikai eszközöket foglalt le a rendőrség

Sajtótájékoztatót tartott Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, akit hónapokon keresztül lehallgattak a hivatalban.

Janiczak elárulta: a hatóságok tájékoztatása szerint lefoglaltak több informatikai eszközt, amiket hamarosan kirendelt szakértő fog vizsgálni, részletesebb információk azonban egyelőre nincsenek a nyomozásról.
 
A lehallgatási botrányról itt számoltunk be részletesen, a sajtótájékoztatóról az N1TV tudósított.
 

Nyolc gigányi lehallgatott hangfelvétel készülhetett az ózdi polgármesteri hivatalban

Janiczak Dávid a napokban egy Facebook-bejegyzésben adta az ózdi választópolgárok és a szélesebb közvélemény tudtára, hogy "hónapokon keresztül ismeretlenek aljas szándékkal illegálisan lehallgattak a polgármesteri irodámban. Felvételeket készítettek az ott elhangzott bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről". A felvételek egy részét később a világhálóra is felpakolták, a jobbikos városvezető is innen értesült először a megfigyeléséről.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. szeptember 16. | 21:20
Magyarországon évente 1,4-1,5 milliárd PET-palack kerül forgalomba, s ezeknek csak töredékét, csupán 7-8 százalékát dolgozzák fel újra; a PTE így "intézményi szinten is támogatja a környezettudatosságot" a döntéssel.