Új lehetőségek Magyarország számára

Kovács Béla személyében először járt Európai Parlamenti képviselő Kamcsatkán. A múlt héten tartották meg az Oroszország-EU Energetikai Parlamentközi Munkacsoport soros ülését, melynek ő tölti be a társelnöki tisztét az EP részéről.

fdAz orosz társelnök, a Duma Energetikai Bizottságának elnöke Iván Gracsov úr kiemelte, hogy az egységes energetikai térség nem ér véget az Uralnál, hanem abba a távol-keleti régiók is beletartoznak, melyek fejlesztése prioritást élvez mind a jelenben, mind a közeljövőben.

Mint ismeretes, maga Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke hirdette meg azt a programot, melynek keretében a szibériai és a Szibérián túli régiók kiemelt fejlesztése megindult.

Az orosz fél nagyra értékelte Kovács Béla munkáját a munkacsoport létrehozásában, tevékenységi körének bővítésében, ezért őt az ülés után Kamcsatka kormányzója személyesen is fogadta.

A megbeszélés részleteiből annyit máris elárulhatunk, hogy orosz részről jelentős lehetőségeket látnak a Magyarországgal való energetikai együttműködésen túl mezőgazdasági technológiák és termékek beszerzésében is.

alfahir.hu