Újabb bizonyíték a tervezett MSZP-Fidesz nagykoalícióra (Videó)

Ifj. Lomnici Zoltán az ATV Hírvita című adásában meglepő - vagy talán nem is egészen meglepő - kijelentést tett. A CÖF szóvivője szerint „teljes mértékben” elfogadható lenne a jövőben egy Fidesz-MSZP nagykoalíció - írja az atv.hu.

Ifj. Lominci úgy mondta, „ismert jobbikos álláspont, hogy az MSZP és a Fidesz összezár, de hadd kérdezzem meg csendben és bátortalanul: miért lenne a jövőre nézve az rossz, ha olyan helyzet állna elő, mint Németországban, hogy a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták együtt tudnának kormányozni?” – tette föl a kérdést az ATV hírvitájának élő adásában a CÖF szóvivője.

„Miért ördögtől való az a gondolat, hogy együtt fognak valamikor a jövőben kormányozni azok a pártok, amelyek most acsarkodnak?” – folytatta gondolatmenetét ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a CÖF az idei országgyűlési választási kampányban nem a magyar baloldal, „csak bizonyos személyek” ellen kampányolt.

Somogyi Zoltán műsorvezető kérdésére, amely szerint Magyarországon személy szerint el tudná-e fogadni a nagykoalíciót, a CÖF szóvivője úgy felelt, hogy „teljes mértékben”.

Ez is összecseng például azzal, hogy Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó azt mondta egy idei interjúban, miszerint a Fidesznek az MSZP csak rivális, az igazi ellenség a Jobbik. Nem sokkal később fideszes és MSZP-s aktivisták mentek ki több ízben együtt tüntetni a Jobbik ellen a választások előtt, ezzel sem volt gondja egyik érintett pártnak sem. Az alfahir.hu ezirányú kérdésére Hoppál Péter Fidesz-szóvivő semmiféle összeesküvést nem látott ebben az összefogásban.

Szanyi Tibor, a szocialisták EP-listavezetője a héten beszélt arról: össze kellene fognia a szocialistáknak és a Fidesznek, hogy kiszorítsák a Jobbikot, és "megakadályozzák a választók megtévesztését". Továbbá Szanyi rejtélyesen azt nyilatkozta, a Fidesznek és az MSZP-nek is a „maga eszközeit” kell használnia a nemzeti párt ellen. Hogy milyen „eszközökre” - netán titkosszolgálati eszközökre – gondolt, azt nem fejtette ki bővebben.

Úgy tűnik, hogy a Jobbik folyamatos erősödése egyre inkább nyílt lapokkal való játszásra kényszeríti a Fideszt és az MSZP-t, melyek immáron nem csupán a háttérben fonódnak össze. Mint az ismert, a napokban nagyszabású támadássorozat indult a jobbikos Kovács Béla ellen. A Jobbik szerint a Kovács Béla körüli szándékos botrányokozás és lejáratás csak azt bizonyítja, hogy a Fidesz pártpolitikai célokra használva, kézi vezérelve irányítja a titkosszolgálatokat és az ügyészséget. A Fidesz médiabirodalmának sajtóorgánumaiban „kiszivárogtatott” vádakat szinte azonnal átvette a balliberális sajtó is. Talán a Kovács Béla elleni lejáratás is már a Fidesz és az MSZP összefogásán alapul?

atv.hu nyomán - alfahir.hu