2014. 03. 27. 18:56

Újabb délvidéki párt a Jobbik mellett!

Mint arról már hírt adtunk, a Magyar Polgári Szövetség a Jobbikra való szavazásra buzdítja tagjait és szimpatizánsait. Szerkesztőségünk imént kapta meg egy másik délvidéki magyar párt, a Magyar Remény Mozgalom hasonló tartalmú közleményét.

A nemzetegyesítés mérföldköveként 2014. április 6-án, vasárnap végre a határon túlra szakadt magyarok nagy része is élhet szavazati jogával a magyarországi parlamenti választásokon. A Magyar Remény Mozgalom (MRM) Elnöksége arra buzdít minden délvidéki magyar kettős állampolgárt, aki március 22-ig regisztrált a választói névjegyzékbe, hogy éljen a lehetőséggel, és minél nagyobb számban adják le szavazatukat levélfordultával, vagy a szabadkai és belgrádi külképviseletek egyikén.

Az MRM határozott véleménye, hogy a magyarországi politikai pártok közül egyedül a Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) volt az, amely megalakulása óta következetesen küzdött a határon túli magyarok kettős állampolgárságáért is. Mindez igaz a 2004-es sikertelen népszavazás kiírásának támogatására is, ellenben a jelenlegi magyar kormánypártok csak később álltak a nemzetstratégiai fontosságú ügy mellé.


Továbbá, a Jobbik az egyetlen magyarországi párt, amelynek kidolgozott és nyilvános programja van, és amelyben a kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyar nemzetrészek vonatkozásában külön célok fogalmazódtak meg, természetesen az adott közösségek politikai képviselőivel folytatott konzultációkat követően.

Nem lehet feledni, hogy az utóbbi négy év, de a teljes rendszerváltoztatás utáni negyed évszázad alatt a magyar külügy, a magyar diplomácia a trianoni utódállamokkal szemben szinte csak kudarcot kudarcra halmozott. A Jobbik nyílt és határozott külpolitikát hirdetett, amelyre a Délvidéken élő magyarságnak is égető szüksége van, főleg most, amikor Magyarország képes befolyásolni Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatát.

Az MRM azt javasolja tagjainak, szimpatizánsainak és minden délvidéki kettős állampolgárnak, hogy a magyarországi parlamenti választásokon szavazatával támogassa a 18. sorszám alatt található Jobbik Magyarországért Mozgalom listáját!

Az MRM Elnökségének nevében,

László Bálint

Elnök

mrm.rs - alfahir.hu